Versenybeszámoló: 2017.11.04.

Szokásos mozgalmas őszi hétvégéje volt a Samurai JC-nek, mindegyik versenyről élményekkel és eredményekkel megrakodván térhettek haza.

2017.11.04-én szombaton Győrben a fiú serdülő B és junior B korosztályok magyar bajnokságait rendezték meg, 11.05-én vasárnap pedig a szlovéniai Koroska Open nemzetközi versenyre utazott ki a Samurai válogatott csapata

A magyar bajnokságra csak szűk kis társasággal mentünk, többeknek sajnos sérülés, betegség hátráltatta a felkészülését. 5 főből végül hárman érmes meccsért mehettek a final block-ban, a végeredmény végül 3 ötödik és 2 hetedik helyezés lett. Nagyszerűen judózott László Olivér (-40kg) aki igazán szép küzdelmekkel jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőt sajnos elfigyelmetlenkedte, földharcban kikapott, majd a bronzdöntőt egy erős ellenféllel vívta, akivel szemben nagy csatában végül alulmaradt. Dudás Medárd (-45kg) új súlycsoportban tett látogatást, ahol a legkönnyebbként és a legkisebbként is hatalmas csatákban tudott győzedelmeskedni. Végül egy igazságtalan bírói döntés miatt megszakadt a győzelmi menet, a hetedik helyen zárta a versenyt. Balogh János(-73kg) diák A-korcsoportosként próbált szerencsét a szinte óriásoknak tűnő serdülők között, igyekezett kihozni magából a legtöbbet, de az ötödik helynél ő sem jutott tovább.

Még csak ifjúsági korú versenyzőinkkel neveztünk a junior B magyar bajnokságra, közülük ketten próbáltak szerencsét a „nagyok „ között. Balogh László (-55kg) sérülésekből visszatérvén állt ismét a tatamira, a bizonytalanabb kezdés után sikerült fölpörgetnie magát, a legnagyobb meccset a többszörös bajnok, válogatott kerettag győri fiúval vívta. A nagyszerű küzdelmet egy újabb óriási bírói hiba szakította félbe, Laci karfeszítés akcióját már nem tudta befejezni, elvesztette a mérkőzést és a hetedik helyen zárt. Németh Alex(+100kg) is megmérettette magát a csúcskategóriában, épphogy átesvén a 100kg-on indult a „nehézfiúk” között. A bronzdöntőig jutott, ahol majdnem végigküzdvén a meccset végül veszített és a pontszerző ötödik helyen zárta a napot.