Versenybeszámoló: 2017.10.28.

2017.10.28-án Ifi országos csapatbajnokságot rendezték meg az UTE-ban, Budapesten. Nagy örömünkre – a Samurai JC fennállásának 10-dik évfordulóját azzal ünnepelhettük, hogy életünkben először indultunk az Ifi országos bajnokságon, méghozzá fiú és lány csapattal is! Erre nagyon büszkék lehetünk! Mivel serdülő és első éves ifikkel nevezünk, természetesen a tisztes helytállást és a remek csapathangulatot vártuk el a gyerekeinktől, elsősorban az élményért mentünk a „nagy klubok” közé, nem az eredményért.

Ehhez képest az ifjú szamurájok hihetetlen teljesítményt nyújtván, szinte berobbantak az ifjúsági mezőnybe. Hatalmas sikert értek el, hiszen már az első csapat találkozón briliáns küzdelmeket vívtak és hajszál híján legyőzték a kiváló judokákat felsorakoztató Baja JC-t. A vigaszágon viszont taroltak, simán nyertek a PVSK és az Ippon Tatabánya ellen, majd a bronzdöntőben 6-4-re legyőzték a nagy nevű BHSE csapatát is. Így igazán megérdemelten állhattak fel a dobogó harmadik fokára, a nevezett 12 fiú csapatból a Samurai JC –az 1.RHDSE,2.CVSE,3.UTE mellett- bekerült a legjobb négy közé!

A bronzérmes fiú csapatunk:

42-kg: Dudás Medárd, László Olivér, 46kg-Lengyel Miksa, 50kg-Dudás Morgan, 55kg-Balogh László, 60 kg-Lengyel Tas, 66kg-Havasi Bálint, Sarkadi Szabó Ábrahám, 73kg-Mezei Bernát(Pénzügyőr), 81kg Száva Zoltán,-90kg Nock Gergő (Somogyszob)+90 kg Németh Alex.

A szamuráj lányok némi hátránnyal, bemérkőzéssel kezdtek, ráadásul rögtön a –későbbi bajnok –UTE csapatával. Szoros küzdelmeket követően végül vesztettek, a vigaszágon folytathatták a csapattalálkozókat. Itt a Pécs csapatát simán verték, majd hatalmas csatában a BHSE ellen sajnos veszítettek és a pontszerző hetedik helyen zártak. Tudván azt, hogy három kiváló versenyzőnk is hosszabb kihagyás, sérülés, betegség után tért vissza a versenytatamikra, ez az eredmény is nagyon szép volt tőlük!

A hetedik helyezett lány csapatunk:

40-kg mamira Luca(Pestlőrinc-Kassa), 44kg-Balogh Zsófia, 48 kg-Kiss Virág, 57kg-Brousil Dorka, 63kg-Rickert Zsófi,70kg-Kerepesi Amira(ASE), +70kg-Kövér Zsófia(ASE)