Versenybeszámoló: 2017.05.13-14.

2017.05.13-14-én Ausztriában versenyzett a Samurai JC csapata. 4 kisbusszal utazott ki a nagyszámú versenyzői és kísérői gárda, bár az előzetesen nevezett 30 főből végül csak 19-en tudtak elmenni erre a jó hangulatú, jó színvonalú nemzetközi versenyre. A többiek sérülés, betegség, családi elfoglaltság stb. miatt sajnos nem tudták vállalni az utazást. Ők majd ősszel remélhetőleg már tudnak csatlakozni a következő külföldi versenyünkre.

Zeltweg International Judoturnier nagyon kinőtte magát, ebben az évben már több, mint 700 judoka jött össze, 8 ország (Ausztria, Németország, Olaszország, Franciaország, Szlovákia, Szlovénia, Szerbia, Moldávia) majd száz judoklubja képviseltette magát és versenyeztek egymással a versenyzőik.

A Samurai JC szépen teljesített, 19 versenyzőjükkel 11 érmet(4 arany, 7 bronz) és nyolc értékes pontszerző helyet (4 ötödik, 2 hetedik és 2 kilencedik) szereztek, amivel a száz induló klub között bekerültek a legjobb 10-be!

Mindenki odatette magát a versenyen, harcosan, technikásan küzdöttek, állásban és földön is brillírozott sok versenyzőnk.

Külön gratulálunk az „apró” szamurájoknak, akik életük első nemzetközi versenyén is eredményesen és szépen dolgoztak, átesvén a „tűzkeresztségen” hamarosan ők is a legjobbjaink közé fognak kerülni.