Versenybeszámoló: 2017.04.29-30.

2017.04.29-30-án hatalmas mezőny gyűlt össze a 30-dik nemzetközi Budapest Kupán. 25 ország 205 klubjának 1580 versenyzője nevezett ezen a magas színvonalú versenyen. Az első napon az U18 és az U13 korosztályok kezdtek. A Samurai JC első éves ifikkel indult, így a fiúktól inkább a tisztes helytállást, a lányoktól pedig egy-egy érmet/pontszerző helyet várt. A lányoknál végül betegség, serülés miatt többen visszaléptek, így egyedül a frissen visszatérő Balogh Zsófi (-40kg) lépett csupán tatamira. Ő viszont –öt hónap kihagyás ide-oda, remekelt az összes küzdelmében, négy(!) győzelemmel jutott el a dobogó tetejéig, magabiztosan verve hazai és külföldi ellenfeleit. A fiúknak nem volt szerencséjük, sem a kényszerű súlycsoportváltás, sem a sorsolás nem kedvezett többüknek, így nekik sajnos idő előtt búcsúzniuk kellett a versenytől. Németh Alex hozta el a „vigaszdíjat” egy hetedik helyezéssel zárván a napot.

Az U13-as korosztályban két éremesélyessel is neveztek a szamurájok, náluk sem volt kedvező a „csillagok állása”, a nyertes küzdelmeket követően a bronzdöntőt épp hogy elvesztvén végül egy értékes ötödik (Balogh János+66kg) és egy hetedik (Gödér Máté-55kg) lett a végeredmény.

A második napon az U15ös korosztályban már nagyobb lendülettel indítottak a Samurai JC versenyzői, gigászi (50-70 fős!) súlycsoportokban briliáns küzdelmeket vívtak mind állásban, mind földön. Mindenkinek voltak győztes meccsei, illetve épphogy veszetett küzdelmei. Aki szerencsésebb volt, azt ellenfele továbbvitte a vigaszágon, így szépíthetett a végeredményen. A legnagyobb bravúrt Lengyel Miksa(-45kg) hajtotta végre, hat(!) győztes és egy (bíróival )veszített meccset vívott, így felállhatott a dobogó harmadik fokára. Három nyert meccsel, majd két vesztes küzdelemmel Dudás Morgan(-50kg) is büszke lehet a teljesítményére, az értékes hetedik helyen zárta a napot. A szamuráj lányokat aznap Rickert Zsófi(-63kg) képviselte, ő is az előkelő hetedik helyen végzett.

Gratulálunk mindenkinek a küzdelmekért és az eredményekért!