Versenybeszámoló: 2016.11.12-13.

A 2016.11.12-13 között megrendezett szlovéniai Koroska Open-en több, mint 30 országból 1000 induló nevezett az U14,U16 és U18-as korosztályokban. A Samurai JC 2 aranyérmet, 1 bronzérmet és 2 hetedik helyet szerzett ezen a nagyszabású, két napos nemzetközi viadalon, mely egyúttal a magyar utánpótlás válogatottnak is válogató versenye volt. Mint előzőleg beszámoltunk, a verseny első napján U14-es korosztályban mind a négy Samurai JC-s versenyző szép győzelmekkel jutott a Final Block-ba és érmes döntőket vívhattak. A végeredmény magáért beszél: Rickert Zsófi (-63kg) aranyérmet, Lengyel Miksa (-42kg) bronzérmet szereztek, Balogh Zsófia (-40kg) és Dudás Morgan (-42kg) pedig hetedik helyezettek lettek.

A verseny második napján is érmet tudtunk szerezni, ráadásul a legfényesebbet! Az U16-os korosztályban mindegyik versenyzőnk fiatalabbként nevezett, ám az elszántság mindegyikükben megvolt. A legnagyobb bravúrt ezen a napon Kiss Virág (-40kg) hozta, ippon győzelmekkel utasított maga mögé mindenkit és felállhatott a dobogó legfelső fokára!

A többi versenyzőnk sajnos idő előtt búcsúzott a versenytől és végül helyezetlenül zártak. U16-ban Brousil Dorka hosszabb betegség és kihagyás után nem tudott még megfelelően odaállni az új súlycsoportjában, bár harcosan kezdett állásban, a földön sajnos erősebbnek bizonyult az ellenfele. Lengyel Tas(-50kg) szintén keményen indított, de nem tudott érvényes technikát véghezvinni, kikapott,ellenfele pedig a következő körben kiesvén nem vitte őt tovább a vigaszágra. Száva Zoltán (-73kg) remekül végigküzdötte a meccseit, végül épphogy kikapván esett el a továbbjutás lehetőségétől.

U18-ban Balogh László(-50kg) és Ferenc(-55kg) gyakorlásképpen indultak, ők sem súlyban és fizikai erőben nem érték még el a náluk idősebb és jóval rutinosabb ellenfelek szintjét. Viszont tapasztalatszerzésre jó volt nekik ez a nemzetközi verseny, hiszen az ifiknek nagyon kevés lehetőségük van hazai szinten versenyezi és versenyrutint, szőnyegbiztonságot szerezni.

Gratulálunk a szép küzdelmekhez és a gyönyörű eredményhez!