Versenybeszámoló: 2016.10.01-02.

2016.10.01-én szombaton Siklóson rendezték a Diák A korcsoport országos bajnokságát, ahol Dudás Medárd 35 kg-ban három szép győzelmet követően aranyérmet szerzett és ezzel Magyar Bajnok lett! László Olivér(-38kg) sajnos nehéz sorsolást kapott, az első meccsét szépen uralta, vezetett is az utolsó tíz másodpercig, majd egy utolsó összekapaszkodásban elvesztette az egyensúlyát és yukóra elesett. Ellenfele utána kikapott a későbbi bajnoktól, így Olivér nem jutott tovább a vigaszágon.

2016.10.02-án vasárnap pedig Kufsteinben mérték össze tudásukat és erejüket a judokák. Az ausztriai International Herbstpokal Turnier-t minden évben megrendezik a tiroli főváros Arénájában, mely nagyon népszerű és erős verseny a diák, serdülő és ifi korcsoportokban. Az összes osztrák klub mellett, német, holland, angol, olasz, svájci, cseh, szlovák, lichtensteini és magyar klubok indultak a széles mezőnyben.

A Samurai JC 15 fős csapata a legnépesebb magyar csapatként érkezett ki a versenyre, és nagyon szép eredménnyel, 10 éremmel (2 arany, 4 ezüst, 4 bronz) valamint 2 pontszerző (1 ötödik és 1 hetedik) hellyel zárták a napot. Mindenki igyekezett kitenni magáért, több kevesebb szerencsével, a lányoknál ezúttal Balogh Zsófia(U14-40kg) szerepelt a legjobban, a fiúknál pedig Lengyel Miksa (U14-42kg), aki házi döntőt vívott Dudás Morgannal, miután mindketten végigverték a nemzetközi mezőnyt. A három budapesti klub (BHSE-Totosport-Samurai JC) pedig összefogott és Budapest JC néven együtt indultak az egyesületi pontversenyben. A végeredmény magáért beszél, az összesített eredmények alapján a magyarok megnyerték az első helyért járó csapatkupát és a hozzá járó pénzdíjat! Mivel a legtöbb versenyzővel és pontszámmal a Samurai JC szerepelt, ezért mi vihettük haza a kupát, a pénzt pedig igazságosan szétosztottuk az induló magyar versenyzők között. Soha jobb hétvégét, és szívből gratulálunk mindenkinek!