Versenybeszámoló: 2016.09.24.

Szeptember utolsó hétvégéje is versennyel telt, ezúttal Paksot vették be a szamurájok. 2016.09.24-25-én rendezték a nemzetközi Atom Kupát, mely egyúttal Magyar Kupa volt a diák C korosztálynak, a serdülőknek és az ifiknek pedig országos rangsor versenynek számított. Rekordszámú induló jött össze, az összes hazai versenyklub mellé erős külföldi csapatok is érkeztek, olasz, horvát, román, szerb, szlovén, osztrák versenyzőkkel.

A Samurai JC most sem maradt adós az érmekkel, a gyerekek 9 érmes döntőben is érdekeltek voltak, ahol ötöt meg is nyertek!A végeredmény magáért beszél, 5 érem (3 arany, 1 ezüst, 1 bronz), 4 ötödik, 3 hetedik és 2 pontszerző kilencedik helyezés született.

A diákoknál Gödér Máté két meccset is megnyert, így ismét az aranyat, Szkladányi Csongi két győzelemmel ezüstöt, Balogh János pedig kemény küzdelmek árán a bronz érmet szerezte meg. László Olivér is kezdi megtalálni magát a versenytatamin, két bravúros győzelmet is aratott, majd sajnos két épphogy vesztett meccsel az ötödik helyen zárt. Dudás Medi átesett egy felsőbb súlycsoportba, ahol ugyan derekasan küzdött, de ezúttal érem nélkül maradt.

A serdülőknél két aranyat is begyűjtöttek a szamurájok, Kiss Virág eddigi legjobb versenyzését produkálta, ipponokkal győzvén le mindenkit, köztük a rangsor első válogatottat is, felállhatott a dobogó legfelső fokára. Joó Máté sem adott esélyt senkinek a küzdelmek során, kiváló formában átgyalogolt a mezőnyön és aranyérmes lett. Balogh Zsófi és Rickert Zsófi is bronz döntőt vívhattak az új súlycsoportjukban, ami kezdetnek nagyon jó jel! Sajnos kisebb hibák miatt végül az ötödik helyen zártak, de nem kérdés, hogy ha beleerősödnek a mezőnybe, itt is a legjobbak közé kerülhetnek hamarosan. Brousil Dorka, Lengyel Miksa és Száva Zoltán szintén bezsebelhettek néhány győzelmet, ám némi figyelmetlenséget követően később kikaptak a vigaszágra kerültek, ahol végül a hetedik helyen végeztek. Lengyel Tas is új súlycsoportban próbálkozott, nyert meccset, de később földharcban egy fojtással kikapott. Mivel nem adta fel, hanem „bealudt”, ezért automatikusan kizárták az aznapi versenyzésből. Ezért fontos időben „lekopogni”, vagyis feladni a küzdelmet, ha szükséges, mert a versenyzők egészsége mindig fontosabb, mint a győzelem. Havasi Bálint hosszabb kihagyás után állt fel a tatamikra, ahol egy jó küzdelmet követően sajnos kikapott. Ellenfele utána viszont nem tudta őt továbbvinni a vigaszágon, így elesett a további küzdelmektől.

Az ifiknél Balogh László debütált új súlycsportban, ahol kiváló küzdelmekkel bejutott a legjobb négy közé. Sajnos ekkor a korosztályos bajnokkal hozta össze a sors, akitől kikapott. A bronzmeccset is uralta állásban, ám végül egy szőnyeg széli helyzetben figyelmetlen volt és földharcban elvesztette a küzdelmet. Az ötödik helyére így is büszke lehet. Balogh Ferenc is új súlycsoportban tért vissza fél év kihagyás után a versenyzéshez, remek meccseket vívott, sokat fejlődött erőben és technikában is az utóbbi időben. Helyezést sajnos nem tudott elérni, de ígéretes kezdet volt. Németh Alex sem járt szerencsével, erős ellenfelet kapott, aki utána a későbbi bajnoktól szenvedett vereséget, így Alex idő előtt búcsúzott a versenytől.

A szakedzők kiemelték a gyerekek a versenyen, bemelegítésben és a küzdelmekben tanúsított „profi” hozzáállását, mindenki tudta mi a dolga, ahol kellett segítették egymást, szurkoltak, partnert adtak, öröm volt az edzőjüknek lenni.