Versenybeszámoló: 2016.09.17.

Az őszi versenyszezon első versenye Eger volt, 2016.09.17-én, rekordszámú (360 fő) indulóval, különösen a serdülő korosztályokban neveztek rengetegen. Samurai JC 11 fővel utazott le Egerbe, a többiek sajnos sérülés, betegség, családi okok miatt most nem tudtak jönni. Nekik a következő hetekben bőven lesz lehetőségük még versenyezni.

A kemény selejtező mérkőzéseket követően a 11 szamuráj közül nyolcan(!) érmes meccseket vívhattak, amit 7-en meg is nyertek, így hét éremmel (2 arany, 3 ezüst, 2 bronz) és 1 értékes ötödik hellyel zárták a versenyt.

Mindhárom diák korosztályos versenyzőnk dobogóra állhatott, Gödér Máté arany, Kővágó Levi ezüst, Dudás Medárd bronzérmet szerzett, kiváló küzdelmeket követően. A fiúk csak most kezdték a rendszeres edzéseket, de ez a versenyzői munkájukon alig látszott!

A serdülő lányok mindhárman bejutottak a döntőkbe: Brousil Dorka 4(!) győzelemmel letarolta az erős 48 kg-os mezőnyt és felállhatott a dobogó legfelső fokára, Rickert Zsófi egy jóvátehetetlen bírói hiba miatt vesztett csupán, de az ezüstje számunkra aranyat ért. Kiss Virág is kirobbanó formában judózott, állásban és földön győzött gyönyörű ipponokkal, majd a döntőben is magasan vezetett. Sajnos a végére elfáradt és nem tudott kellően koncentrálni, így ellenfele a hosszabbításban meg tudta dobni, Virág ezüstéremmel térhetett haza. A serdülő fiúknak nem volt ilyen jó napjuk, Száva Zoltán (bronzérem) és Joó Máté (ötödik hely) tudtak csak meccseket nyerni, ők viszont nagyon szépen dolgoztak! Zoli épphogy kikapott az aktuális magyar bajnoktól, nagyon szorongatja már a dobogó csúcsáét való küzdelemben. Máté a 66 kg-ban próbált szerencsét, ahol gyors és aktív judója azért hozott a konyhára is, de kicsit elkapkodta a dolgot a végére, mert benne volt az érem lehetősége! A Lengyel testvérek hosszabb kihagyás után tértek vissza a versenytatamira sérülés, betegség hátráltatta őket. Tas és Miksa is jól küzdött az első 2 percben, uralták az ellenfelet, aztán sajnos az utolsó percre elfogyott a levegő és az erő, így elvesztették a mérkőzéseiket. Dudás Morgan is peches volt ezúttal, átesett a 45 kg-ba, első küzdelmében fojtással nyert, majd mégis kiesett, mert a videobíró szerint szabálytalan technikát alkalmazott…

Összességében elégedettek voltak a szakedzők a gyerekek munkájával, versenyeket tapasztalni, felkészülni jöttek az ősz bajnokságokra, ehhez mérten is kimagasló eredmények születtek. A hibákból pedig le lehetett vonni a tanulságokat és fejleszthetjük a tapasztalt hiányosságokat.