Versenybeszámoló: 2016.06.04.

Első Európa Kupa érmeit szerezte meg 2016.06.04-én a rangos győri nemzetközi versenyen a Samurai JC, Balogh Zsófia (-36kg) aranyérme és Lengyel Miksa (-40kg) bronzérme révén. A tehetséges szamurájok magyar és külföldi ellenfeleket győztek le ipponal és teljesen megérdemelten vehették át a győztesnek járó szép érmeket. A két napos nemzetközi versenyen hatalmas mezőny gyűlt össze, nem véletlenül nevezik a serdülő korosztály legnagyobb hazai rendezésű nemzetközi versenyének a győri Serdülő Európa Kupát.

A legerősebb magyar klubok mellett német, lengyel, horvát, szlovák, cseh, román, moldáv versenyzők is indultak. A Samurai JC tavaly nevezett először ezen a versenyen, akkor még diák A, kis serdülő tanítványaikkal. A három pontszerző (1 ötödik, 2 hetedik) helynek akkor nagyon örültünk, most viszont már gyönyörű érmeket sikerült begyűjteni az értékes pontszerző helyek mellé.

Öröm látni, ahogy évről-évre fejlődnek a gyerekek és hozzák sorban az érmeket, pontszerző helyezéseket. Az egykori kis ovis, kisiskolás tanítványok a diák korosztályok sikereit követően immár serdülő és ifi nemzetközi versenyeken debütálnak és remek versenyzéssel, sok győzelemmel, épphogy elvesztett meccsekkel állnak helyt az erős mezőnyökben.

A két nap mérlege nagyon figyelemre méltó, négy(!) érmes meccsen is érdekeltek voltak a szamurájok. Végül 1 arany (Balogh Zsófia), 1 bronzérem(Lengyel Miksa) 2 ötödik (Brousil Dorka, Rickert Zsófi), 2 hetedik (Lengyel Tas, Száva Zoltán), 2 kilencedik (Kiss Virág, Joó Máté) helyezéssel zárták a rangos versenyt. Dudás Medárd és Morgan helyezetlenül végeztek, ők csupán gyakorlás jelleggel indultak el idén, tőlük a tisztes helytállás várták a szakedzők.