Versenybeszámoló: 2016.02.27.

Megkezdődött a szezon az apró és kezdő szamurájok számára is. Februárban és márciusban is részt vettek egy-egy regionális szintű versenyen, hogy belekóstolhassanak a judó versenyzés világába.

2016.02.27-én a budapesti Közgáz Kupán 14 fős csapattal nevezett a Samurai JC, ahol a diák-serdülő és ifi korosztályos judokák számára rendeztek versenyt. Legtöbbjüknek ez volt életük első versenye, így nagy izgalommal készültek a megmérettetésre. Mindenkinek volt legalább két mérkőzése, ahol ki-ki tudása és vérmérséklete szerint igyekezett győzedelmeskedni, vagy legalábbis tisztességesen végigküzdeni a meccset.

A diák korosztályos lányokat ketten képviselték, közülük Kosdi-Kovács Zorka (-36kg), már gyakorlottabb versenyzőként jött el fejleszteni tudását. Ez olyan jól sikerült, hogy mindhárom küzdelmét ipponnal nyervén aranyérmes lett. Erdős Mercédesz (48kg) újonc judokaként lépett szőnyegre, lelkesedése és szorgalma határtalan, három küzdelmet is végigdolgozott. Mivel nemrégen kezdett judózni, neki még a technikai alapokat kell jól elsajátítani, de hozzáállása egy jó versenyző képét vetítheti elénk. Végül a pontszerző- ötödik hellyel zárhatta a napot.

A diák korosztályos fiúk között 9 apró szamuráj állt a versenytatamikra és hihetetlen küzdeni akarással tették oda magukat ezen a versenyen. A legifjabb és legkönnyebb súlyúak közülük Pagonyi Ábel (22kg), Kiss Zsombor(23kg), Francsics Tomi (24kg) és Kolláth-Pataki Gergő(24kg) voltak, akik óriási tehetségnek ígérkeznek szorgalmuk és a judóhoz való hozzáállásuk alapján is. Mind a négy apróság hatalmasat alakított a versenyen, harcosan küzdöttek, dobtak, leszorítottak, győztek. Zsombi mindhárom meccsét megnyervén aranyérmes lett, Tomi két nyert és két vesztett meccsel bronzérmes, Gergő és Ábi pedig egy nyertes és két vesztes meccsel az értékes negyedik/ötödik helyet szerezték meg!

Az eggyel idősebb ifjú szamurájok is odatették magukat a Közgáz Kupán, Kiss Levente(30kg) és Pagonyi Levente (28kg) is hoztak szép nyertes meccseket, illetve kiegyenlített küzdelmeken vesztettek csupán. Sajnos hatalmas mezőnybe sorsolták be őket, így végül épp, hogy lecsúsztak a dobogóról és az értékes ötödik helyen végeztek a nap végére.

A hivatalos versenyző korosztályosok (Diák C) között Szkladányi Csongor(30kg) és Gödér Máté(+45kg) már nem bízták a véletlenre a dobogót, dobásokkal, leszorításokkal tudtak diadalmaskodni a küzdelmeikben. Máté szépen fénylő ezüstérmet, Csongi pedig bronzérmet szerzett!. Halka Alex(36kg) élete első versenyén két küzdelmet is becsülettel végigcsinált, nála elsősorban a tapasztalatszerzés és önmagáért való kiállás volt a cél. Ezt csillagos ötösre teljesítette. Rostás Erik (40kg) sajnos az első küzdelme során rosszul érkezvén egy dobásból fájlalta a fejét, így inkább feladta a küzdelmet. Reméljük legközelebb pozitívabb élményben lesz része a judóversenyről.

Az idősebb kezdő szamurájok között két testvér Vetési Szabolcs és Vetési Botond mérkőztek meg a náluk jóval rutinosabb és képzettebb versenyzőkkel. Fejenként 2-3 küzdelmet is megvívtak, munkájuk eredményeként Szabolcsnak ezüstérmet, Botondnak pedig negyedik helyezést hozott ez a nap a Közgáz Kupán.