Versenybeszámoló: 2015.11.07-11.21.

2015.11.07-én Ifjúsági B Országos versenyen debütáltak első éves ifijeink, a mindössze két éve judózó ikerpár Balogh László(-42kg) és Ferenc(-46kg) Kitartó és szorgalmas edzésmunkájuknak köszönhetően mindketten nyertek meccseket, nagy harcokban és gyönyörű ipponokkal Laci egészen a bronzdöntőig verekedte be magát! Ott egy vitatható bírói döntés miatt (híd helyzetet csak yukóra értékeltek) végül kikapott, de az ötödik helyezés így is nagy fegyvertény volt az ifjú szamurájnak. Feri nehezebb ágat kapott, de ő is keményen küzdött, végigmeccselte a küzdelmi időt, majd a hetedik helyen zárta a versenyt.
Két kis serdülő lányunk is indult felversenyzési jelleggel -Kiss Virág(-40kg) és Brousil Dorka(-44kg), ők is odatették magukat a népes mezőnyben mindketten a pontszerző hetedik helyen végeztek.

2015.11.14-én Diák C OB-t rendeztek Budapesten a Körcsarnokban. Itt egy versenyzőnk, Balogh János (-55kg)nagy küzdelmekkel a bronzdöntőig jutott, ahol ismét bírói tévedés áldozata lett egy Samurai-os, hasraesését yukóra értékelték, így az addigi vezetését elvesztvén bíróival kikapott Jani. Utána hiába adtak igazat a videóbírók, az eredményt már nem lehetett megváltoztatni. Ilyenek sajnos VB-n, EB-n is előfordulnak a legnagyobbakkal, hiszen ahol emberi tényező szerepel a döntésnél, ott bizony akaratlan emberi mulasztásra is számítani kell. Nem baj, legközelebb majd még egy yukót kell dobni, a biztonság kedvéért, és így biztosan a Samurai-os judoka lesz a jobb…

Három tanfolyamos kis judokánk is kipróbálta magát az OB-n, Kosdi Kovács Zorka(-36kg) egy ippon győzelemmel kezdett, majd sajnos beleszaladt egy leszorításba, így végül a pontszerző hetedik helyen zárta a versenyt. Kiss Patrik(-30kg) rögtön a későbbi aranyérmessel kezdett, aki ellen vezetett az utolsó 10 mp-ig! Ekkor egy pillanatnyi figyelmetlenség révén rászaladt egy válldobásra, így az utolsó pillanatban elesett a továbbjutástól. Havasi Tamás(-33kg) is bátran odaállt a nála erősebb és rutinosabb ellenfelekhez, de ezúttal most nem sikerült pontot szereznie.

2015.11.15-én a nemzetközi ifjúsági versenyre a szlovén Koroska Open-re utazhatott a magyar válogatottal Balogh László és Ferenc is, a Samurai JC-t képviselvén. A hatalmas mezőnyben kiváló teljesítményt nyújtottak a magyarok, közöttük Balogh László is kitett magáért és a klubjáért. Ipponokkal küzdötte be magát a döntőbe (többek között kazah, horvát ellenfeleket legyőzvén), ahol végül alulmaradt a szerb judokával szemben. Ezüstérmével így is a legjobb magyarként végzett az U16-os korosztály 42-kg-os kategóriájában! Feri is jól dolgozott, nagy küzdelemben egy shidóval kapott csak ki, sajnos utána az ellenfele elvesztette a mérkőzést a későbbi aranyérmessel szemben, így Feri nem juthatott a vigaszágra.

Gratulálunk mindenkinek!

Kemény versenynap volt 2015.11.21. szombatja, Baján rendezték a serdülők országos bajnokságát, több, mint 200 indulóval. A 12 fős Samurai JC válogatott kis serdülőkkel és diák A korúakkal indult, cél a jó versenyzés, az akciókkal teli küzdelmek és a tisztességes helytállás volt. Ezen sikerült jelentősen túllépni, hiszen kiváló küzdelmeket vívtak, sok-sok nyert meccset, serdülő országos bajnoki érmeket és értékes pontszerző helyeket gyűjtöttek ifjú judokáink.

A lányok nagyot alakítottak, négyből hárman bajnoki érmet (1 ezüst, 2 bronz) és egy ötödik helyezést szereztek. Mindenkinek 2-3 nyert meccse volt a nap végére és csak apróságokon, “pillanatnyi áramszüneten” múltak a -sokszor golden score-ig jutó- vesztes meccseik is. A legjobb teljesítményt az ezüstéremmel Kiss Virág (-36kg) hozta, és nagy lépést tett a válogatottság felé. A két bronzérmesünk, Balogh Zsófia (-36kg) és Brousil Dorka(44kg) is remekül dolgoztak, a jövő évre az ő nemzeti válogatottságuk is elérhető közelségbe került.

A fiúk nehezebb helyzetben voltak, hiszen náluk kétszer annyi induló volt a súlycsoportjaikban, így hiába dolgoztak kiválóan és nyertek 2-3 meccset is fejenként, a végén sajnos mindenki lecsúszott a dobogóról. Hat, értékes pontszerző helyükre (1 ötödik, 3 hetedik, 2 kilencedik) így is nagyon büszkék lehetnek, hiszen mindnyájan csak az 1 évvel idősebb, illetve már válogatott versenyzőktől kaptak ki. A legjobb teljesítményt -az egyik legnehezebb súlycsoportban!- Joó Máté (55kg) hozta, három brilliánsan nyert küzdelmével az ötödik helyig jutott. Havasi Bálint (50kg) is ipponokkal jutott a vigaszági döntőbe, idei legjobb formájában küzdvén. Sajnos wazari vezetést adott el egy figyelmetlenség révén, így a hetedik helyen zárhatta a napot. Sebestyén András (-55kg), még diák korúként tarolt a mezőnyben, aztán két – tisztességesen végigdolgozott – vesztes meccset követően szintén az értékes hetedik helyet szerezhette meg. Hetedik lett Száva Zoltán(66kg) – ő a magyar bajnokot és aktuális válogatottat verte meg ipponnal!- tovább növelvén a begyűjtött skalpok számát. Lengyel Tas(45kg) és Halka Márk(-66kg) mindketten a súlycsoportváltás hátrányaival küzdöttek, de így is tudtak több meccsen is győzedelmeskedni. Végül a kilencedik helyre futottak be. Dudás Morgan(-36kg) és Lengyel Miksa(-40kg) még diák korúként kóstolhattak bele a serdülők világába. Ők kevesebb szerencsével jártak, de küzdelmeiket szépen végigharcolták: támadtak, dobtak, szívvel-lélekkel judóztak. Sajnos ellenfelük nem vitte tovább őket a vigaszágra, így elestek a továbbjutás lehetőségétől és helyezetlenül zárták a napot.

A szakedzők összességében nagyon elégedettek voltak a ifjú judokáik munkájával, mert tehnikásan, harcosan, támadó szellemben judóztak, ha a szerencse nem is állt mindig melléjük. Jövőre már mindenkinek a dobogó lesz az elvárt cél!

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek!