Versenybeszámoló: 2015.06.12 – 06.28 – 07.03.

Szervusz nyár, szervusz judó!

A nyár első hónapja is aktívan telt a Samurai JC-nél. 2015.06.12-én délután övvizsga keretében mutatták be tudásukat a kis és nagyobb szamurájok. Először a legkisebbek, az óvodások vizsgáztak 6 kyu-ra. A majdnem húsz fős kis csoport játékos bemutatója meglepő fegyelmezettséggel és tudással örvendeztette meg az apróságok szüleit és természetesen a vizsgáztató edzőket. A nagyobbak negyven fő fölötti létszámuk miatt, már több csoportra bontva vizsgáztak a szigorú ítészek előtt, szóbeli vizsgával lehetett “belépni” a gyakorlati vizsgára, ahol állásban és földön, mozgásból, jobbról, balról kellett bemutatni a tanult technikákat. Sárga csík, sárga öv, narancs csík, narancs öv, zöld csík, zöld öv volt a vizsgaanyag, az edzők összességében nagyon elégedettek voltak a tanítványok tudásával.
Egy-két kivétellel mindenkinek sikerült az övvizsgája, akik most nem jártak szerencsével, azok a nyári saját táborban ismételhetnek újra.

2015.06.28-07.03-ig az év első nyári judótáborában Zánkán jártak a szamurájok, ahol kétszáz judoka jött össze az ország minden tájáról, hogy együtt judózzanak, játszanak, szórakozzanak a Balaton partján. A Samurai JC 20 fős csapattal képviselte magát. Kiváló partnerekkel lehetett randorizni, technikázni nap mint nap, reggel futás le a partra, délelőtt, délután közös edzés. Jutott idő a szórakozásra is, strand, úszás, strandfoci, kalandpálya, este buli, bátorságpróba tette vidámmá és izgalmassá a tábort. Ki mit tud-on is indult két apró Samurai JC tanítvány, Kiss Patrik megnyerte a versmondó kategóriát, Havasi Tamás pedig az ének kategóriában kápráztatott el mindenkit.

A hét fénypontja a csütörtöki judóedzés volt, amikor a magyar válogatottból Karakas Hédi, Csernoviczki Éva, Csoknyai László, Cirjenics Miklós is lejött a gyerekekhez és együtt edzettek, randoriztak a lelkes ifjú judokákkal. A legnépszerűbbek Karakas Hédi és Csoknyai Laci lettek, hiszen ők minden egyes küzdelmet végiggyűrtek a gyerekekkel, óriási örömet okozván nekik, pláne, amikor sikerült “megdobni” a nagyságokat…

Vidáman teltek a közös napok, nevetés töltötte be a szobákat reggeltől éjszakáig. A tábor záróünnepélyét megható esemény gazdagította: a kis szamuráj, Havasi Tamás énekelt egy musical betétdal a mintegy 1500 fős szabadtéri színpadon, mindnyájunk nagy örömére.

Összességében nagyon büszkék voltak a kísérő edzők a tanítványaikra, szépen végigdolgozták az edzéseket, keményen helyt állt mindenki és a pihenő időkben is szamurájhoz híven viselkedtek. Néha volt persze kisebb “rendbontás”, csúnya beszéd, ilyenkor erősítő gyakorlattal, kis esti különedzéssel lehetett (kellett) “jóvátenni” a helytelen viselkedést…És hogy milyen a betyárbecsület? Több judokánk is csatlakozott az erősítő társaikhoz és lelkesen végigcsinálta mindenki a gyakorlatsorokat!