Versenybeszámoló: 2015.04.26.

Április utolsó hétvégéjén, 2015.04.26-án rendezték a nemzetközi nyílt judó versenyt Piliscsabán. 250 induló több, mint negyven klubból, néhány szlovák és román versenyzővel kiegészítve küzdött egymással gyermek, diák, serdülő és ifi korosztályokban. A hosszú, de eredményes napon Samurai JC 22 fős csapata kimagasló teljesítményt nyújtott, gyakorlatilag ahol indított versenyzőt, ott mindenhol érmet szerzett, melyeknek majdnem a fele arany lett! A 12 arany, 6 ezüst, 7 bronz judokáink minden eddigit felülmúló eredménye. (Három diák A korosztályosunk duplázott aznap, ők a serdülők között is diadalmaskodtak.) Hét versenyzőnk sajnos nem tudott ezen a versenyen indulni, ők majd legközelebb bizonyíthatnak.

Gyermek korosztályban három ezüstérmet zsebeltünk be: Sebestyén Zora(29kg) a döntőben épphogy kikapott ellenfelétől, gyakorlatilag a saját dobásában esett el. Kiss Levente(25kg) körmérkőzésen nyert kétszer, egyszer kicsit „kihagyott”a figyelme, így lett második. Gödér Máté (+37kg) pont egy év kihagyás után állt ismét versenytatamikra, (anno egy szabálytalan földharc technika miatt sérült a könyöke) ügyesen dolgozott, a második helyet szerezte meg. Bronzérmeseink Pagonyi Levente (26kg), Kiss Zsombor (23kg) lettek, mindketten hősiesen küzdöttek az idősebb és rutinosabb ellenfelek között.

Diák korosztályban nyolc(!) aranyérmet gyűjtöttek be a szamurájok. A lányok közül Kosdi-Kovács Zorka(35kg),Rovó Hanna(44kg), Balogh Zsófia(35kg) és Rickert Zsófi(50kg) bizonyították, hogy itt ők a súlycsoportjuk legjobbjai. Zorka, Hanna és Zsófika két küzdelmet is vívtak, Rickert Zsófi pedig a diák korosztályban három meccset dolgozott végig az aranyért. Zsófi a serdülők között is indult, itt kétszer tudott győzni, csak a döntőt veszítvén el, így még egy ezüstöt is szerzett az arany mellé.

A fiúknál mindenki aranyérmes lett: Dudás Medárd(32kg), Dudás Morgan(35kg), és Lengyel Miksa(38kg) két villám győzelemmel a zsebükben állhattak fel a dobogó tetejére, Sebestyén András(-49kg) pedig három ipponnal mutatta meg a szamurájok erejét. Pagonyi Máté (35kg) gyakorlásként indult a nála rutinosabb és eredményesebb judokák között, egy bronzérmet azért ő is hazavihetett a nap végére. Sebestyén András a serdülők között is elindult, itt tavalyi bajnoki érmesekkel kerülvén össze már nehezebb dolga volt, de a dobogó harmadik fokára ebben a korosztályban is felküzdötte magát! Lengyel Miksa is kipróbálta magát a serdülők között, kevesebb szerencsével, neki egy győzelmet követően a negyedik hellyel kellett megelégednie.

A serdülőink igazán kitettek magukért!Hárman aranyérmet hoztak: Brousil Dorka(40kg) kiválóan judózván többek között a nap legszebb dobását mutatta be, Havasi Bálint(45kg) mindhárom meccsét ipponnal nyerte, kettőt állásban, egyet földön, Joó Máté(50kg) pedig élete eddigi legjobb versenyzését produkálván három ippon győzelemmel utasított maga mögé mindenkit, köztük országos bajnoki érmeseket, idősebb serdülőket is! Szép ezüstérmeket gyűjtöttek ketten is: Kiss Virág(36kg) csak a döntőben kapott ki nála idősebb, válogatott ellenfelétől egy izgalmas csatában. Lengyel Tas (40kg) három parázs küzdelemben is győzni tudott, csupán a döntőt veszítvén el lett második helyezett. Bronzérmesek lettek: Száva Zoltán(66kg) aki szintén hosszú kihagyás (kulcscsonttörés) után tért vissza a judóhoz és a versenyzéshez, az első meccsét még elbambulta, de utána kétszer is győzedelmeskedni tudott. Halka Márk(-55kg) szintén „aludt” az első meccsén, de utána egészen a bronzdöntőig jutott, ahol szép ipponnal győzött, így felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Az ifjúsági korcsoportban csak egy versenyzőnk indult, de ő nem adta alább, aranyért jött, győzött és haza is vihette a legfényesebb érmet!