Versenybeszámoló: 2014.12.06.

2014.12.06-án a Mikulás Kupa Tokodaltárón fantasztikus eredménnyel zárult a Samurai JC apró és nagyobb judokái számára. 7 induló, hét érem (4arany, 2 ezüst, 1 bronz) lett a mérlegünk. A többiek sajnos a különböző családi, iskolai programok, illetve betegségek, sérülések miatt nem indultak.

Az országos szintű versenyzőink közül csupán ketten (Lengyel Tas-40kg., és Lengyel Miksa-38kg) jöttek el egy kis évzáró élményszerzésre, ők alig pár másodpercet töltöttek el a szőnyegen, villám ipponokkal nyerték meccseiket és egyúttal a súlycsoportjukat is.

A többiek alig egy-másfél éve judozó, kezdő versenyzőként álltak tatamira és halmoztak sikert sikerre. Öröm volt látni, hogy milyen kimagasló technikai fejlődést produkáltak ezek a gyerekek mindössze egy év alatt! Harci szellemük, kitartásuk szintén felemelő volt.

Serdülők(!) között bravúrosan dolgozott a két exfocista Balogh testvér, Laci(-40kg) minden meccsét nyerte – köztük egy jóval rutiosabb, igen eredményes győri ellenfelet is legyőzvén – aranyérmes lett. Feri négy küzdelméből kettőt hozott, földön remek fojtás akciókat kivitelezvén – bronzérmet vihetett haza.

Gyermek korosztályokban újoncként indultak a Kiss testvérek, Levente (24kg) négy(!) győzelemmel, gyönyörű dobásokkal vágtatott a dobogó tetejéig. Zsombor (20kg) a legifjabb apró szamurájként szép dobásokkal oroszlánként küzdött, csupán a döntőt veszítvén el ezüstérmes lett. Balogh János (56kg) saját súlyában aranyérmes lett, de vállalta a nehézsúlyú(+56kg) küzdelmet is a nála 10 kg-mal nehezebb ellenféllel is. Itt végül második lett, a döntőben végig támadván épp, hogy elesett a saját dobása kivitelezésekor.

Gratulálunk minden apró és nagyobb szamurájnak és a felkészítő edzőknek!