Versenybeszámoló: 2014.10.11.

Napsütéses és éremdús szombatot zárt 2014.10.11-én a Samurai JC Diák B csapata. A Diák B Országos Bajnokságon végül hat versenyzőnk indult, sajnos egy -éremesélyes – judokánk (Hadobás Zétény) nem vállalta a versenyzést.

A hatból három szamurájunk gyönyörű ipponokkal és küzdelmekkel egészen a döntőig verekedte be magát! Végül három országos egyéni érem (3ezüst) és 2 értékes egyéni hetedik helyezés született.

Hab volt a tortánkon, hogy minden versenyzőnk meghívást kapott a Budapest I. és a Budapest II. csapatba. Az országos csapatbajnokságon a lányok ezüstérmesek lettek, a fiúk pedig a Budapest I.csapattal aranyérmesek, a Budapest II. csapattal bronzérmesek (mindössze 5 segédponttal lecsúszván az ezüstéremről)!

A lányok közül Rickert Zsófi (-44kg) éremesélyesként kezdett, szép ipponokkal száguldott be a döntőbe, ahol az eddig veretlen, tavalyi bajnokkal került össze. Zsófi bártan kezdett, veszélyes akciókkal támadott állásban, majd a kiegyenlített küzdelmet végül a nála jóval erősebb fizikumú ellenfele nyerte, földön sikerült leszorítania a szamuráj lányt. Sebaj, jövőre majd sikerül az arany, idén az ezüst is gyönyörűen csillogott a tavalyi bronz után! Balogh Zsófia(-33kg) rengeteget fejlődött keményedett az elmúlt hónapokban, az alig egy éve judózó lány nagyszerűen helyt állt a meccsein. Dobott, eszorított, ügyesen védekezett és csak a rutintalanságán, illetve ebből fakadó versenydrukkján múlt, hogy lecsúszott a dobogóról.

A fiúknál Lengyel Miksa (38kg) vitézkedett, fantasztikus küzdelmekben verte végig a mezőnyt, a döntőben is ígéretesen kezdett. Sajnos egy kontradobásnál megsérült a térdszalagja, így “féllábon” már nem tudta magát úgy hozni, ahogy szerette volna, remek judós ellenfele pedig ügyesen élt a lehetőséggel ipponnal nyert. Miksa az ezüstéremtől függetlenül a nap hőse volt számunkra, mert a öntőbejutás során hatalmas csatában vesztes állást tudott megfordítani az utolsó másodpercben elért ippon dobással. lelkileg ő fejlődött a legtöbbet a versenyzései során. Sebestyén András (45kg) a mi harci oroszlánunk őrületes tempóban, villám ipponokkal robogott a döntőig, ahol csak a tavalyi bajnok szegedi fiú tudta megállítani. Andris sajnos izgult, ezért nem tudta végigvinni a taktikát, fizikailag jóval erősebb ellenfele végül leszorította. Andris brillírozott a csapatbajnokságban is, minden mérkőzését ipponnal nyerte, ezért megérdemelten vihette haza az arany csapatkupát. Dudás Morgan (32kg) súlycsoportja legkönnyebbjeként szépen kezdett, ügyesen, technikásan judózott, majd sajnos egy lábujjsérülés elütötte őt a továbbjutástól. Hetedik lett Kapuvári Bence (35kg) is, aki a legnépesebb súlycsoport nehezebbik ágán küzdött becsületesen, szépen tartván az edzői utasításokat. Nyert meccsére nagyon büszke lehet, mert ügyes ellenfélen tudott tovább lépni, a vesztett meccsei is egy shidón múltak csupán.

Gratulálunk az “ezüstös szamurájoknak”, nagyon szépen dolgozott mindegyikük, büszkék voltunk rájuk az összes meccsükön, éremtől, végeredménytől függetlenül!