Versenybeszámoló: 2014.08.27-30.

2014.08.27-30. között zajlott le a PSV-Salzburg által szervezett nemzetközi edzőtábor, melynek a végén nagyszabású versenyt rendeztek. Hét ország (Ausztria, Németország, Hollandia, Románia, Csehország,Ukrajna, Magyarország) negyven klubjából több száz judoka küzdött szorgalmasan a tatamikon naponta kétszer, edzések között pedig vidám programokkal szórakoztatták a gyerekeket. Lehetett strandolni, hajókázni, kirándulni, focizni, kosarazni, ping-pongozni, minden a gyerekek sportolását és jókedvét szolgálta. Utolsó este grillsütést, malacütést szerveztek,majd következett az ünnepélyes díjkiosztás és a gyerekek klubonkénti vidám bemutatkozó műsora. A Samurai JC hatalmas vastapsot kapott, a “tapsolós, pohárforgatós, táncos” előadására, mely egy élő, három szintes Szamuráj Gúlával zárult, nagy sikerrel.

A Samurai JC válogatottja 16 fővel képviselte magát, a cél az őszi bajnokságra való felkészülés, a versenyszezonra való bemelegítés volt, hiszen május óta nem voltak versenyen a versenyzőink. Elsősorban nem az “éremgyűjtésre” koncentráltunk, azt kértük a gyerekektől, hogy a nyári edzőtáborokban, edzéseken szerzett tapasztalatokat, technikai megoldásokat alkalmazzák immár versenykörülmények között. Így fel tudják ők -és az edzőik – is mérni, hol tartanak, mit kell javítani, mi hiányzik még a felkészülésből. Látni akartuk a megtanított földharc technikák, álláskombinációk kivitelezését “élesben” is.

A végeredménnyel nagyon elégedettek voltak az edzők, volt akinél egy értékes ötödik hely többet ért, mint egy érem, mert olyan szép küzdelmeket vívott, voltak akik idősebbek között is fel tudtak kapaszkodni a dobogóra és voltak akik sérülés, komoly fájdalom ellenére is oda tudtak állni és nyerni kemény ellenfelekkel szemben. A 16 judokánk végül 11 érmet (4 arany, 2 ezüst,5bronz) szerzett, kétszer annyit, mint tavaly!

U10-es korosztályban 3 indulónk volt, itt Sebestyén Zora(-28kg) aranyérmet hozott, egy korosztállyal feljebb pedig ötödik lett. Zozo hősiesen állta a nála 2 évvel idősebb és három kg-mal nehezebb ellenfelek rohamát, kitartását bárki megirígyelheti. Havasi Tamás(27kg)tapasztalatszerzés céljából indult, a pontszerző V.hely volt a végeredménye. Balogh János(+40kg) szépen kezdett, dobott, leszorított, minden meccsén aktívan küzdött, épp lecsúszott a dobogóról és IV. lett.

U12-es korosztályban Rickert Zsófi(44kg) brillírozott, minden meccsét dobással, majd leszorítással nyerte, esélyt sem adva a többieknek. Végre felállhatott ismét a dobogó tetejére! Sebestyén András(46kg) is letarolta a mezőnyt, három gyönyörű, ippon győzelemmel aranyérmes lett. Balogh Zsófia(32kg) élete elő nemzetközi versenyén már dobogóra is állhatott, két szép győzelemmel vehette át a bronzérmét. Lengyel Miksa(38kg) a legnépesebb súlycsoportban küzdött kiválóan, egy hajszál választotta el a dobogótól. Három győztes meccset követően sajnos épphogy elvesztette a bronzdöntőt és értékes V.helyet szerzett.

U14-es korosztályban Kiss Virág(32kg) hozta a legfényesebb érmet, de elindult az egy súlycsoporttal feljebb lévő, egy évvel idősebb lányok között is, gyakorlásképpen. Itt kőkeményen dolgozott és bezsebelt egy bronzérmet is! Brousil Dorka(40kg) szépen odaállt az idősebb és nehezebb lányok közé,épphogy elvesztvén a meccsét végül ezüstérmes lett. Lengyel Tas(38kg) is igazi harcosként dolgozott, fiatalabb versenyzőként mégiscsak felfért a dobogóra, harmadik helyezett lett. Bronzéremig jutott Havasi Bálint is(45kg) a korosztály legnépesebb mezőnyében, a tavalyi címvédő most idősebbekkel dolgozott. A strandon szerzett csúnya fejsérülése ugyan hátráltatta kedvencében,a földharcban, ám fájdalmát leküzdve kemény csatában nyerni tudta végül a bronzdöntőt. Rickert Ferenc (55kg) briliánsan indított, a nap legszebb dobását és leggyorsabb győzelmét produkálta. Csak a döntőt veszítette el a nála rutinosabb ellenfelével szemben, így ezüstérmes lett. Száva Zoltán(60kg) is idősebbek és nehezebbek között vívta meg a maga harcait, ez most a dobogó harmadik fokára volt elég. Joó Máté (42kg) csúnya ujjzúzódással kínlódott már a tábor alatt is, ez sajnos a versenyzésén is meglátszott, fejben nem volt 100%-osan jelen. Idősebbek között elszántan dolgozott, nyerni tudott, sajnos a bronzdöntőről lecsúszott és értékes ötödik hellyel kellett beérnie.

Balogh Ferenc(46kg) és Balogh László(40kg) a jóval rutinosabb és nehezebb ellenfelekkel kerültek össze, nekik a tisztes helytállás volt a feladatuk. Laci sajnos sérült könyöke miatt kénytelen volt lemondani a bronzmeccséről, de a harcos szelleménél fontosabb az egészsége, így a következő versenyek érdekében inkább pihenőre küldték az edzői. Feri viszont bátran dolgozott, támadott a küzdelmeiben, csak rutintalanságán múlt, hogy nem tudott a végén győzedelmeskedni.

A nap végi értékelésnél az edzők kiemelték a szamurájok technikai fejlődését állásban és földön, méltatták harcias hozzáállásukat és megköszönték mindenkinek, hogy szamurájhoz méltóan dolgozták végig az edzőtábort, majd pedig a versenyt. A nyár végére – köszönhetően a gyönyörű időnek és környezetnek – nagyon szép, tartalmas és hasznos négy napot tölthettek el együtt a szamurájok, mind csapatként, mind judósként tovább fejlődtek, erősödtek.