Versenybeszámoló: 2014.05.25.

2014.05.25-én Budaörsön indult a Samurai JC versenyzőcsapata. A nagy mezőnyben 42 klub képviseltette magát az ország több pontjáról, így izgalmas, jó meccseket láthattak a résztvevők. Egyesületünk 27 fővel képviselte magát, köztük tizenegy újonc versenyzőnket is elindítottuk, hogy versenyrutint szerezhessenek. Többek sajnos betegség, utazás miatt nem tudtak eljönni erre a versenyre.

A szamurájok eredményesen zárták ezt a vasárnapot, a Diák A korosztályban ismét minden versenyzőjük érmet szerzett, hétből hatan döntőt vívtak! 2 arany, 4 ezüst, 1 bronz lett a végeredmény. Diák B korcsoportban 7-ből 5-en érmet (2 arany, 1 ezüst, 2 bronz) és két értékes ötödik helyet hoztak haza, Diák C korosztályban a négy újonc 2 éremmel (1 ezüst, 1 bronz) és két pontszerző hellyel gazdagodott, a serdülők pedig két negyedik, egy ötödik és három hetedik hellyel végeztek a nap végén. A gyermek korcsoportban egy bronzéremnek örülhettünk, másik két kis újonc szamurájunk értékes ötödik hellyel pontszerzők voltak.

A Samurai JC végül 15 éremmel (4 arany, 6 ezüst, 5 bronz), három negyedik, hét értékes ötödik, három hetedik pontszerző hellyel térhetett haza, ezzel az 5. helyet szerezvén meg az egyesületi rangsorban.

A szamuráj lányok tizen (!) indultak harcba, rutinos és újonc versenyzőink egyaránt. A rutinosabbak közül Kiss Virág (32kg) aranyérmet kapott, ám ellenfél híján a 35kg-os lányokkal mérhette össze barátságos küzdelmekben tudását. Itt rögtön csapattársa és legjobb barátnője Brousil Dorka (35kg) volt az első ellenfele, akitől kikapott, aztán a szelíd Virágból ”vadvirággá” vált, nekiesett a nála nehezebb lányoknak és ipponokkal legyőzte őket. Dorka csak egy ellenféltől kapott ki a súlycsoportban, nagyon szépen dolgozott, végig támadott a meccsein és végül egy ezüstéremmel zárta a napot.

A fiúk között a Diák A-korcsoportban Joó Máté (-41kg) nyújtotta a legjobb formát, magabiztosan, fölényes győzelmekkel nyert és szerezte meg az aranyérmet. Lengyel Tas (-38kg) egy súlycsoporttal feljebb sem zavartatta magát, harcosan küzdött, támadott, leszorított, egy küzdelmet veszített csak a golden score-ban, így büszkén vehette át a bronzérmét. Havasi Bálint(-45kg) nem túl szerencsésen kezdte a napot, rögtön az első dobáskísérletből ráesett Bálint bokájára az ellenfele, de így sérült lábbal is hősiesen folytatta a küzdelmet. Aktívan támadott állásban, földön, majd egy kontradobás miatt sajnos kikapott a meccs utolsó másodpercében. Utána azért összeszedte magát és két győzelemmel második helyezést ért el. Száva Zoltán(54kg) az első meccsét is hozhatta volna, ha jobban figyel a bíró, illetve Zoli is elhiszi, hogy tud dobni. Sajnos végül egy yukóval vesztett, utána következő küzdelemben viszont nyerni tudott és felállhatott a dobogó második fokára.

Diák B-korcsoportban Hadobás Zéti (-60g) magabiztos két győztes meccset követően aranyérmes lett. Rickert Zsófi(40kg) harcosan, okosan dolgozott, két gyors ipponnal nyert, majd a döntőben egy kétes „nyaki gerincfeszítéses” átforgatással” kikapott földharcban, leszorítással, így ezüstérmet szerzett. Zsófi már nem először veszít földön, így neki erre külön figyelnie kell a későbbiekben. Sebestyén András (-41kg) kissé álmatagon kezdett, és nagyon etikátlan ellendrukker tábor külső hatásaitól megterhelve kellett végig szőnyegen állnia. Sajnos a bíró sem volt a helyzet magaslatán, így Andris épp hogy vesztett az első meccsén. Utána viszont briliáns győzelmekkel vett elégtételt az ellenfeleken, hatalmas ipponnal győzött a bronzdöntőben is. Lengyel Miksa(38kg) egy súlycsoporttal feljebb is harcosan küzdött, rögtön az első meccsen a tavalyi bajnokkal kezdett. Ha az első fél percben nem kapkod és nem szalad rá egy dobásra, akkor –magára találván a második fél percben – már előnyhöz is juthatott volna a végén. Ezúttal két nyert meccsel végül újabb bronzérmet szerzett. Dudás Morgan(32kg) és Kapuvári Bence(35kg) most debütáltak először csapatunkban és bizony szamurájhoz méltóan küzdöttek, mindketten ötödik helyet szereztek. Bár nehéz időszak van mögöttük, most már otthon érzik magukat újra a tatamikon és bátran odaálltak ellenfeleik elé. Morgan egy súlycsoporttal feljebb, mint egy mini szamuráj az óriások között harcolt az egy fejjel magasabb, három kilóval nehezebb ellenfelekkel. Okosan, ügyesen, támadóan küzdött állásban és földön, első meccsét szépen hozta, majd kikapván az elődöntőben, a bronzdöntő következett. Itt sajnos csúnyán fejre esett egy válldobás védésekor, így fel kellett adnia a küzdelmet. Bence is igyekezett megmutatni magát, de ő sem volt túl szerencsés, kisebb térd sérülést szerzett az első meccsén, így azt elvesztette. Ám utána lélekben megerősödvén kiállt a harmadik helyért is. Sajnos a bronzdöntőben végül kikaptt, így az ötödik helyen zárta a versenyt.

Diák C-korosztályban a fiúk közül a szintén új szamuráj harcosunk, Dudás Medárd(30kg) volt a nap hőse, ő megkapta a „mini-pitbull” becenevet is. A nehéz ellenfelekkel teletűzdelt sűrű súlycsoportban diadalmas menetben vonult a döntőig, állásban, földön is ipponokkal győzött. A döntőben kiegyenlített, izgalmas küzdelemben végül bíróival vesztett, talán azért, mert egy hajszállal többször fordult be az ellenfele. Medi igazán büszkén vehette át az ezüstérmet. Brousil Zsolt(36kg) nem épp szerencsés sorsolást kapott, rögtön a későbbi nyertessel kezdett, akitől – szépen végigdolgozván a meccset-, csupán az aranypontban kapott ki. A bronzdöntőben elesett egy yukóra, majd a kiegyenlítő dobását sajnos nem adta meg a bíró, így Zsolti veszített és végül az ötödik helyen zárt.

Serdülőinktől – az idősebbekkel együtt küzdvén- a tisztes helytállást vártuk és azt, hogy küzdjék végig a meccseiket. Rickert Ferenc(50kg) két vesztes és egy szép nyert meccset követően ötödik lett, Németh Alex(65kg) pedig a hetedik helyen végzett.

A kezdő kis és nagyobb szamurájok most is kitettek magukért, mindenki harcosan küzdött,szép érmekkel és pontszerző helyekkel büszkélkedhettek. Sebestyén Zora (Gyermek-25kg) lett a legeredményesebb, ő fiúkkal közösen versenyezvén három meccset vívott, a két szép győzelemmel a harmadik helyre küzdötte be magát. Havasi Tamás (Gyermek 24kg) és Balogh János (+45kg) is nyertek meccseket, sajnos a bronzdöntőt végül elvesztették, így mindketten ötödikek lettek.

A nagyobb újoncaink közül Rovó Hannának (DiákC-44kg) sikerült átesnie egy súlycsoporttal feljebb, ezért kicsit megilletődve kezdte a napot. Utána megtáltosodott és mint Leóna, az „oroszlánlány” küzdött ismét a tatamin, majd végül bronzérmet nyert. Hauer Annának (DiákC-33kg) az volt a feladata, hogy álljon oda és dolgozza végig a meccseit. Annácska egyre bátrabban küzd, szépen védekezik, próbál támadni is, neki még bele kell erősödnie a súlycsoportjába, most a negyedik helyen végzett. Balogh Zsófinak (DiákB-33kg) nem volt ellenfele, így az aranyért egy súlycsoporttal feljebb, 36-kg-ban kellett küzdenie. Itt a hat kilóval nehezebb lányoknál bátran odaállt, a feladatát teljesítette, így megérdemelten vehette át a 33-kg-osok aranyérmét. Benmestoura Elza(44kg) bátor, harcos hozzáállása nagy jövőt ígér, de az alig egy éve judózó lány még tapasztalatlan a versenyzésben is. Ügyes mozgása és lelkesedése pótolta a rutint, így most végre gyönyörű eredménnyel zárt. Három meccséből kettőt is megnyert, és „beleszorulván” egy leszorításba épp, hogy elvesztette a döntőt, így a második helyen végzett!

Újonc serdülőinktől Benmestoura Chiara (-48kg) és Hauer Andrea(57kg), Balogh László(40kg) és Balogh Ferenc(45kg) szintén a tisztes helytállást vártuk, hiszen nekik is utol kell érniük tudásban az évek óta judózó/versenyző társaikat. Chiara harcias stílusa megint meglepte ellenfeleit, dobott, leszorított és csak a tapasztalatlanságán múlt, hogy lecsúszott a dobogóról és negyedik lett. Barátnője, Andika is a negyedik helyet szerezte meg. Nagy támadó szellem és harciasság jellemezte Lacit és Ferit is, de az ő sorsolásunk nagyon nehéz volt, így ők hamar búcsúztak a versenytől, a hetedik helyen zártak.

Gratulálunk a versenyzőknek és a szakedzőknek a szép eredményekért!