Versenybeszámoló: 2014.04.12.

2014.04.12-án Paksra – a magyar judó fellegvárába utazott a Samurai JC versenyzőcsapata. A paksi nyílt regionális bajnokságon negyven egyesületből több, mint 400 versenyző küzdött egymással a versenytatamikon. Egyesületünk 22 fővel képviselte magát ebben az erős mezőnyben, köztük nyolc újonc versenyzőnket is elhoztuk, hogy kipróbálhassák magukat. A többiek sajnos betegség, utazás miatt nem tudtak eljönni erre a versenyre.

A szamurájok eredményesen zárták ezt a szombatot, a diák A korosztályban minden versenyzőjük érmet szerzett, diák B-korcsoportbann 5-ből 4-en érmet hoztak haza, Diák C-korosztályban a három újonc 1 éremmel és két pontszerző hellyel gazdagodott, a serdülők pedig négy szép éremmel és végeztek a nap végén. A gyermek korcsoportban egy éremnek örülhettünk, másik két kis újonc szamurájunk pontszerzők voltak.

A Samurai JC végül 15 éremmel (2 arany, 8 ezüst, 5 bronz), két negyedik, öt értékes ötödik, egy hetedik és három kilencedik, pontszerző hellyel térhetett haza.

A szamuráj lányok kilencen(!) indultak Pakson, a legkiemelkedőbb teljesítményt Kiss Virág (32kg) és Brousil Dorka (35kg) mutatták. Virág két erős ellenfelet tudott megszorongatni a tatamin, dobott, leszorított, kár, hogy a kezdő bíró kollega nem volt a helyzet magaslatán és nem adta meg az egyértelmű akciókat, így Virágnak a bronzéremmel kellett megelégednie a végén. Dorka pedig szépen fejlődik, végig támadott a meccsein és két korosztályban is megmérettetvén magát, egy ezüst meg egy bronzéremmel zárta a napot.

A fiúk között a Diák A-korcsoportos Lengyel Tas (-38kg) és Joó Máté (-41kg) nyújtották a legjobb formát, Máté a diákok és a két évvel idősebb serdülők között is ezüstérmes lett, Tas pedig immár egy súlycsoporttal feljebb a diákok között ezüstérmet szerzett, a serdülők között egyet nyerni tudott, majd pedig nagy csatát vívott a korosztályos bajnokokkal és kiegyenlített küzdelemben, bíróival vesztett csupán a bronzdöntőben így ötödik lett. Havasi Bálint(-45kg) kissé álmatagon kezdte a napot, a későbbi győztestől kikapott egy yukóval a meccs utolsó másodpercében, így a vigaszágon tudott csak szépíteni, két győzelemmel harmadik helyezést ért el. Száva Zoltán(60kg) szintén később ébredt a kelleténél, végül a bronzdöntőig jutott, ahol nyert és felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Diák B-korcsoportban Rickert Zsófi(40kg) és Hadobás Zéti (-60g) a nap aranyos szamurájai lettek, két győztes meccset követően ők hozhatták el a legfényesebb érmeket! Zsófi harcosan, okosan dolgozott, két gyors ipponnal nyert, Zétinek viszont nehezebb dolga volt, nála alacsonyabb súlypontú és jól védekező ellenfelével alig bírt állásban, végül földharcban sikerült eldönteni a meccset, így leszorítással nyert a döntőben. Sebestyén András (-41kg) parázs hangulatú meccseken keresztül jutott be a döntőbe, ahol sajnos kikapott a tavalyi bajnoktól, így ezüstérmes lett. Lengyel Miksa(38kg) új súlycsoportjában is brilliánsan küzdött, újabb bronzérmet szerzett. Ha nem bambul el a döntőbejutáskor, akkor még fényesebb éremmel zárhatta volna a napot.

Diák C-korosztályban a fiúk közül Brousil Zsolt(36kg) képviselte a klubot, de sajnos nem volt formában, szinte „odaadta” a meccseit az ellenfeleknek, végül az ötödik helyen zárt.
Serdülőink az idősebbekkel együtt küzdvén még nem voltak erejük teljében, hiszen hosszabb kihagyást követően tértek vissza a versenytatamikra, tőlük a tisztes helytállást vártuk. Rickert Ferenc(50kg) két vesztes és egy szép nyert meccset követően ötödik lett, Németh Alex(65kg) pedig kilencedik helyen végzett. Szorgalmas edzésmunkával és sok versennyel, viszont hamarosan behozhatják a többieket.

A kezdő kis és nagyobb szamurájok igazán kitettek magukért, mindenki bátran küzdött,szép érmekkel és pontszerző helyekkel büszkélkedhettek. A szakedzők kiemelték Sebestyén Zora (Gyermek-27kg) és az újonc Szkladányi Csongor(Gyermek 24kg) küzdelmeit, harcosan, bátran álltak oda a náluk nagyobb, idősebb és rutinosabb ellenfelekhez, Zora ezüstlány lett, Csongi pedig két meccset is ipponnal nyert, majd két vesztes meccset követően az értékes ötödik helyen végzett. Balogh János (+40kg) ma erős, rutinos ellenfeleket kapott, nem tudott velük megbírkózni, így a hetedik helyen zárt.

A nagyobb újoncaink közül Rovó Hannának (DiákC-40kg) sikerült a legjobban a verseny, az első meccsét még elaludta, de utána megtáltosodott és győzni tudott, így végül ezüstérmet nyert. Hauer Annának (DiákC-33kg) és Balogh Zsófinak (DiákB-33kg) még bele kell erősödniük a súlycsoportjaikba és ha behozzák a többieket judó tudásban is, akkor senki nem állíthatja meg őket a dobogóig. Három újonc serdülőnktől Benmestoura Chiara (-44kg) és Hauer Andrea(57kg) és Balogh László(40kg) még a tisztes helytállást vártuk, hiszen nekik is utol kell érniük tudásban az évek óta judózó/versenyző társaikat. A lelkesedésben nincs hiány, Andi ezüstérmes lett, Chiara harcias, támadó stílusa pedig külön említést érdemel, dobott, leszorított és csak a rutintalanságán múlt, hogy lecsúszott a dobogóról és ötödik lett. Ugyanilyen támadó szellem és harciasság jellemezte Lacit is, ez a fiú még sokra viheti, ha így folytatja a munkát.

Gratulálunk a versenyzőknek és a szakedzőknek a szép eredményekért!