Versenybeszámoló: 2014.04.05.

2014.04.05-én a Samurai Judo Club csapata a Foodtest Kupa-Diósd regionális versenyen vett részt, ahol a budapesti és a vidéki régiókból rekord számú judoka küzdött egymással a versenytatamikon. Egyesületünk 17 fővel képviselte magát, közülük 9 újonc szamuráj próbálta ki magát a versenyzésben. A többiek –köztük négy abszolút éremesélyesünk – sajnos betegség, sérülés miatt nem tudtak eljönni erre a nagyszabású versenyre. Egyes súlycsoportokban kimondható, hogy országos bajnoksággal felérő mezőnyök jöttek össze, persze minden korosztályban voltak „kiürült”, könnyű súlycsoportok is. Végül 7 éremmel (1 arany, 2 ezüst, 4 bronz), egy negyedik, négy ötödik, négy hetedik és egy kilencedik pontszerző hellyel térhettek haza a Samurai JC tagjai.

A kezdő/újonc kis és nagyobb szamurájok a versenyrutin megszerzéséért jöttek, bátran küzdöttek, bár a versenyrendezők érthetetlen hozzáállása miatt a 8-9 éves kisgyerekek „mega” mezőnyét nem bontották kisebb csoportokba, így volt 20,24,26 fős súlycsoportjuk is, ahol fiúk-lányok vegyesen küzdöttek! A lányok korosztály összevonása miatt pedig több kislányunk idősebb és jóval rutinosabb ellenfelekkel került össze. Ezek a dolgok nagyon igazságtalanná tették az egyes küzdelmeket, amit természetesen írásban is és szóban is jeleztük a szervezőknek, a későbbiekben módosításokat kérvén.

Diák E korcsoportban Sebestyén Zora (27kg) keményen állta a sarat a hatalmas mezőnyben, egy nyertes és két – kiegyenlített küzdelmet követő – vesztes meccsel az értékes ötödik helyet szerezte meg. Gödér Máté(39kg) sajnos egy rosszul kivitelezett dobás miatt kissé megsérült, így feladni kényszerült a versenyt, a negyedik helyen zárt. Szkladányi Csongor (24kg) a nap legnépesebb (26fős!) mezőnyében verekedett eredményesen, első szép győzelmét két harcos további küzdelem követte, végül a vigaszágon az értékes hetedik helyig jutott.

Diák D korcsoportban Havasi Tamás (27kg) szintén a legnagyobb létszámú mezőnybe került, itt az első meccsét kissé elaludván le tudták szorítani, így sajnos gyorsan elesett a továbblépéstől is. Az újonc Balogh János (+40kg) viszont nagyon formában volt, két győzelemmel aranyérmes lett, kezdő létére szépen dobott, leszorított és nyert.

A szép szamuráj lányok heten indultak a hivatalos korosztályokban, közülük Diák C-D korcsoportban az újoncaink, Hauer Anna (33kg) és Rovó Hanna (40kg) csiszolták versenytechnikájukat, Annácska ötödik lett, Hanna pedig szépen csillogó ezüstöt szerzett, egy nyertes és egy vesztes küzdelmet követően.

Diák A-B korcsoportban Balogh Zsófia(-32kg) nagyon bátran állt oda az egy évvel idősebbek közé, kiegyenlített küzdelmeket vívott a jóval rutinosabb, tapasztaltabb lányokkal, végül ötödik lett. Rickert Zsófi(41kg) négy nagy csatát is vívott, az idősebbek között. Az elsőt magabiztosan nyerte, utána egy shido-val érthetetlen módon vesztett. Ez megviselte a lelkét, így nem a szokásos „Zsófis” harcossággal dolgozott. Az újabb vesztes meccset követően aztán összekapta magát és a bronzdöntőt szépen hozta. Az újonc Benmestoura Elza(44kg) támadó szellemben kezdett, lelkesedésben nem volt hiány, neki a rutin megszerzése volt a célja. Sajnos földön még nagyon figyelmetlen volt, így leszorították, de a hetedik hely így is szép eredménynek számít.

Kiss Virág (32kg) és Brousil Dorka (35kg) szintén támadó szellemben, szépen dolgoztak, Virág három meccsel a háta mögött bronzérmet kapott és egy súlyos bírói tévedés miatt csúszott le csupán az aranyéremről. Dorka betegség miatt hosszabb kihagyás után tért vissza a versenyzésbe. Harcosan dolgozott,végül egy ötödik hellyel kellett beérnie, mert hiába vezetett a küzdelmeiben, sajnos „túlbuzgóságában odaadta” a győzelmet az ellenfeleinek.

A szamuráj fiúk is igyekeztek kitenni magukért, a legeredményesebbek Lengyel Tas (38kg), Havasi Bálint(45kg) és Száva Zoltán (60kg) voltak, mindnyájan érmet szereztek. Tas „átesvén” a magasabb súlycsoportba jól megnehezítette a napját, de nem zavartatta magát, harcosan dolgozott egész nap, (a magyar bajnoki helyezettel döntetlent vívott!), majd két nyertes és egy vesztes meccsel bronzérmes lett. Bálint mezőnye országos bajnoksági szintűre sikeredett, gyakorlatilag az összes erős ellenfele eljött és élvezetes csatákat vívtak a fiúk. Bálint ma földharcban jeleskedett, kétszer is karfeszítés ipponnal nyert. A döntőbejutás során is befogta kedvenc technikáját, de sajnos a bíró „bele mattézott” a karfeszítésébe, így végül veszített és bronzérmes lett. Zoli súlycsoportjában hárman gyürkőztek egymással, így egy vesztes és egy nyertes küzdelemmel Zolinak ezüstérmet sikerült szereznie.

Diák B-korcsoportban Lengyel Miksa (-38kg) szerepelt remekül, két gyönyörű iponnal jutott az elődöntőbe, ahol hatalmas csatát vívott a tatabányai ellenfelével. Kétes bíráskodás miatt sajnos vesztett (érthetetlen módon a másikat hozták ki győztesül), ez lelkileg is megviselte Miksát. Ismét előjött a légszomja, ami aztán a bronzdöntőjére is kihatott és az értékes ötödik helyen zárta a napot.

Diák C korcsoportban Brousil Zsolt (36kg) jeleskedett, rögtön a későbbi aranyérmessel kezdett bemérkőzőként, egy kiegyenlített meccset követően a golden score-ban esett csak el egy yuko-ra. Utána szépített a vigaszágon, majd a továbbjutástól egy hajszálnyival maradt el, így az értékes hetedik helyen végzett.

Gratulálunk a versenyzőknek és a szakedzőknek a szép eredményekért!