Versenybeszámoló: 2014.03.08.

Maratoni hosszúságúra sikeredett a Diák A,B korosztályos Magyar Kupa 2014.03.08-án a Tatán, ahol több száz judoka küzdött egymással az ország több, mint ötven egyesületéből. A Samurai Judo Club 10 fővel indult, és gyönyörű eredménnyel zárt, 7(!) érmet (2 arany, 2 ezüst, 3 bronz) valamint értékes 2 ötödik és 1 hetedik pontszerző helyet szerzett! Ezzel az eredménnyel az országos egyesületi rangsor harmadik helyén végeztünk, Tatabánya és Szeged nagy judo sportiskolái előztek csak meg minket. A kis családi klub, a Samurai tehát a legeredményesebb budapesti egyesületként átvehette a bronz kupát! Nagyon büszkék vagyunk a judokáinkra, az edzőinkre, gratulálunk a szép sikerhez!

Diák B korosztályban Rickert Zsófi (40kg-6 induló) kezdett, magabiztos, villám ipponokkal gyalogolt a döntőbe. Ott sajnos egy kicsit túlizgulta a dolgot és figyelmetlenül fordult be ellenfelének, aki kihasználta Zsófi hibáját és sikeresen megkontrázta. Zsófi teljesítette a minimális elvárást,a dobogóra kerülést, így boldogan, ha nem is teljesen elégedetten vehette át az ezüstérmét. Lengyel Miksa (35kg-18 induló) a legnépesebb súlycsoportban szintén fantasztikus dobásokkal jutott be az elődöntőbe, ahol is sajnos elkapkodta a dolgot és leszorítással kikapott. A III.helyért viszont gyönyörűen dolgozott, az utolsó pillanatban hozta vissza a meccset, ipponnal győzött és bronzérmes lett. Sebestyén András (41kg-9 induló) több hete tartó lázas betegség és antibiotikumos kúra után állt fel a tatamira, de nem látszott rajta, hogy két napja még majd negyvenfokos láza volt. Megverte a tavalyi magyar bajnoki helyezetteket, szépen dolgozott és csak a döntőben fáradt el szellemileg egy kicsit. Győzelemre álló mérkőzést “adott oda” ellenfelének, elhamarkodott indításában beragadt egy leszorításba, így a II.hellyel kellett megelégednie.

Hadobás Zétény (60kg-3 induló) pillanatnyi esélyt sem adott vetélytársainak,két ippon győzelemmel zárta a napot és az I.helyen végzett. Zéti az év diák judokája is lehet, ha így folytatja! Diák A korcsoportban Kiss Virág (32kg -5 induló) nagyszerű győzelemmel kezdett, aztán sajnos kikapott, de ez nem a tehetségén, inkább azon múlott, hogy fejben nem volt 100%-san jelen a mérkőzésen. Végül a dobogó harmadik fokára állhatott, ami tőle is a minimális elvárás volt a szakedzők részéről, ezt szépen hozta Virág.

Brousil Dorka (35kg-13 induló) is hasonló “problémával” küzdött, első magabiztos győzelmét egy szépen végigküzdött, majd épphogy elvesztett meccs követte. Dorkának a bronzdöntő is már szinte zsebben volt, leszorítással vezetett, de egy figyelmetlenség miatt az utolsó pillanatban ellenfele ki tudott fordulni és ezzel végül az értékes V.helyen végzett a harmadik Samurai lányunk. Lengyel Tas (35kg -13 induló) remek formában volt, két szép győzelemmel bejutott az elődöntőbe, ahol hatalmas harcot vívott a döntőért. Sajnos az utolsó tíz másodpercben pillanatnyi “áramszünet” miatt rászaladt egy dobásra és elvesztette a mérkőzést. A bronzmeccs is izgalmas küzdelmet hozott, Tas végig jobbnak bizonyult, a bírók viszont nem vették észre egy yukó értékű dobását, így Tas épphogy lecsúszott a dobogóról. Ám ez az ötödik hely nagyon értékes eredménynek számított ebben a súlycsoportban. Joó Máté (41kg – 9induló) lett a nap hőse, négy magabiztos, gyönyörű ippon dobással végigverte a mezőnyt, esélyt sem adva ellenfeleinek. Megverte a tavalyi magyar bajnokot, az összes meccsét uralta, koncentrálása, technikai tudása, hozzáállása példaértékű volt mindnyájunk számára!

Havasi Bálint (45kg- 13 induló) viszont a nap vesztese lett, a nap legerősebb súlycsoportjában elég rossz sorsolással és nem túl támogató bírói hozzáállással kellett megküzdenie.”Házifeladatát” viszont szépen teljesítette, támadó, harcos, aktív és szép judót mutatott, végig küzdötte, hajtotta a meccseit. Az első körben egy “benézett” wazarit csak yukóval tudott kompenzálni, így vigaszágra került. Ott egy gyönyörű ippon dobással szépíteni tudott, ám a bronzdöntőbe jutás során egy újabb “meglepetés” yukó állta útját a továbblépésnek. Így Bálint a pontszerző VII.helyen végzett. Száva Zoltán (60kg-5 induló) végre elérte hőn áhított célját, országos versenyen dobogóra állhatott és ezzel kiérdemelte a “hátfelirat” viselését. Zoli az első két meccsén verhető ellenfelektől kapott ki, a fejét ugyanis valahol kint hagyta az öltözőkben. Utána végre feléledt és összekapta magát, dobott, leszorított, végül két győzelemmel zárta a napot és bronzérmet szerzett.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek!