Versenybeszámoló: 2014.02.15.

Sűrű volt a szombati nap a Szamurájok számára, 2014.02.15-én két versenyen is megmérettették magukat.

A Közgáz Kupa -rekord mennyiségű – 260 főnyi gyerek indulóval az egyik legnépesebb budapesti diákversennyé nőtte ki magát, ahol inkább az egy-két éve judózó, illetve a kezdő versenyző judokáké volt a főszerep. A Samurai Judo Club ennek megfelelően a maximum sárga öves, újonc versenyzőit hozta el, hogy némi versenyrutint és tapasztalatot szerezhessenek az apró szamurájok.

A 11 fős kis csapat várakozáson felül, nagyszerű eredménnyel zárta a napot, 9 érem (4 arany, 1 ezüst, 4 bronz) és 2 hetedik hely született. Harcos, aktív, technikás judót produkáltak a gyerekek, lelkesedésük és támadó szellemük példaértékű volt.

A legkisebbek (2006-2007) korcsoportjával indult a nap, itt Gödér Máté(39kg) két magabiztos meccset vívott, végig ő uralta a mezőnyt és rutintalansága ellenére is győzni tudott. Sárga öves ellenfeleinél bizonyult jobbnak és végül a dobogó legfelső fokára léphetett! Mini cirkálósúlyban győzedelmeskedett Szkladányi Csongor(22kg), aki a nagy mezőny aktív harcosaként tudott többször is dobni és győzni, majd egy igazságtalan döntés miatt csúszott csak le a döntőről,a bronzdöntőben viszont egy fényes bronzérmet szerzett. Sebestyén Zora(24kg) ismét hozta a megszokott formáját, erős mezőnyben, fiúk között küzdötte be magát a döntőkbe, ahol is a harmadik helyet érdemelte ki. Horn Ádám(25kg) az újoncok legifjabbjaként állt oda a versenytatamikra, neki még a tisztes helytállás és rutinszerzés volt a feladata. Ádám felülemelkedett önmagán, kiállt a Samurai Judo Club kis harcosaként és a hetedik helyen végzett.

A 2004-2005-ös korcsoport következett ezután, ahol is Brousil Zsolt(40kg) versenyzése volt messze a legkiemelkedőbb. Négy gyönyörű győzelmet aratott, nála jóval nehezebb ellenfelekkel, technikásan, okosan dolgozott, büszkén vehette át a nap végén az aranyérmet. Rovó Hanna(40kg) a szamuráj lányok ifjú oroszlánjaként ugrott neki a nála 1-2 évvel idősebb és nehezebb ellenfeleknek, támadott, dobott, leszorított, megérdemelten állhatott fel a dobogó második fokára. Hauer Anna(30kg) túltette magát a kezdeti bizonytalanságán, támadó szellemben judózott, bizony csak a rutintalanságán és a segédpontokon múlott, hogy végül nem a súlycsoport élén végzett. A bronzérmére így is büszke lehet, a győztes meccsei pedig biztos sok erőt adnak majd a folytatáshoz. Havasi Tamás(27kg) nem a legszerencsésebb sorsolást kapta, kétszer is nála jóval nehezebb lányokkal küzdött (a lányok súlykedvezményt kaptak),akik végül a dobogóig meg sem álltak. Így Tomi, aki szépen végigdolgozta a meccseit, végül a hetedik helyen zárt.

A 2002-2003-as korcsoportban Benmestoura Elza(44kg) képviselte a klubot. Az egyik legígéretesebb újonc lány versenyzőnk fantasztikus aktivitással esett neki az ellenfeleinek, nem érdekelte, hogy idősebbek, rutinosabbak, ő bizony végig támadott, harcolt, többféle dobástechnikával próbálkozott. Az alig pár hónapja judózó Elza gyorsan fejlődik, ha így folytatja, ősszel akár már a magyar bajnokságon is méltó ellenfeléként bizonyíthat.

A 2000-2001-es serdülő korcsoportban két szamuráj lány- Hauer Andrea(54kg) és Benmestoura Chiara(44kg) indult, ők is kitettek magukért. Nem találtak legyőzőre a saját súlycsoportjukban, így két kategóriával feljebb vállalták a küzdelmeket, némi rutinszerzés céljából. Andrea egy gyönyörű yukót tudott dobni nála 10 kilóval nehezebb ellenfelén, Chiara pedig húgához, Elzához hasonló óriási harci szellemmel küzdött, mindenki nagy örömére.

Hiába, immár 10 főre duzzadt Samurai lánycsapatunk nagyszerű harcosokból áll, akiknek küzdőszelleménél csak a szépségük nagyobb…