Versenybeszámoló: 2014.02.15.

A Budapest Honvéd Küzdőcsarnokában megrendezett országos Serdülő Diákolimpia az év első nagy versenye volt a 2001-2002-es korosztály számára.

Itt három serdülőnk és (korengedménnyel) három diák A korú versenyzőnk indult, gyakorló, formába lendítő szándékkal. Mivel még nagyon az év elején járunk, a judokáink elsődleges feladata a tisztes helytállás és a versenytechnikák csiszolása volt. A hatalmas, országos szintű mezőnyben a hat fős kis csapat egy negyedik, két értékes ötödik és három kilencedik hellyel zárt. A legkiemelkedőbb versenyzést a még csak diák korú Lengyel Tas(36kg) produkálta, 17 fős, erős mezőnyben három nyert meccsel (két ippon és egy wazaari) és két kiegyenlített küzdelmet követő vereséggel lett ötödik.

Rickert Ferenc(48kg) és Kosdi-Kovács András(44kg) is megörvendeztetett minket két győzelemmel, serdülő korban minden országos versenyen nyert meccs már értékes győzelmet jelent. Ők végül az ötödik/kilencedik helyen végeztek, szépen dolgoztak és bizony nem sokon múlott, hogy lecsúsztak a dobogóról. A diák korú Havasi Bálint(44kg) rögtön a serdülő magyar bajnokkal kezdett, aki sikeres fojtás akcióval győzött. A vigaszágon Bálint egy kiegyenlített meccs végén (némi orrvérzéses nehézséggel küzdve) végül elesett egy yukóra és így veszített. A többiek Száva Zoltán(57kg), Németh Alex(70kg) még év eleji formát mutattak, viszonylag hamar elbúcsúztak a küzdelmektől.

Az elkövetkező hetek bizony a nagy tavaszi versenyekre való kemény felkészülésről fognak szólni, hogy a korosztályos mérkőzéseken minél sikeresebben teljesíthessünk.