Versenybeszámoló: 2014.02.01.

A 2014-es év első “ébresztő” versenyükre mentek a Samurai-os judokák 2014.02.01-én az UTE Judocsarnokába. 2-3 hónapnyi szünet után most indultak ismét versenyen a gyerekek, a decemberi három hetes pihenőt követő januári alapozó és erősítő edzések után most ismét verseny felkészülési időszak következik. Az első “gyakorló versenyének” tekintett régiós verseny szépen sikerült, kinek jobban, kinek kevésbé szerencsésen, de mindenkinek nagyon hasznosan telt a szombati versenynap.

Sajnos legalább tíz kis versenyzőnk nem tudott elindulni a mai napon, betegség, valamint sérülések miatt, nekik majd a következő hónapban lesz még lehetőségük megmérettetni magukat. A 14 fős Samurai csapatból négy fő “újoncként” állt fel a tatamikra, a többiek pedig a versenytechnikájukat jöttek élesíteni, csiszolni. Végül nyolc éremmel (3 arany, 4 ezüst, 1 bronz, 1 negyedik, 3 ötödik és 2 hetedik pontszerző helyekkel) végeztek a nap végére.

A szakedzők véleménye alapján az apró szamurájok közül Sebestyén Zora(DiákE-27kg) hozta a legnagyobb sikert, a súlycsoport legkönnyebbjeként, egyedüli lányként küzdötte végig magát a fiúk között, a legnépesebb súlycsoportban második helyezést ért el!A többi kis újoncunk is derekasan küzdött, igazán méltó ellenfelekként álltak oda a tatamikra. Gődér Máté (DiákE-39kg) a dobogó második fokára léphetett, Havasi Tomi(DiákD-27kg) pedig négy küzdelemben élesíthette a kis oroszlánkarmait, a bronzdöntőben dobni is tudott, végül egy sérülés miatt leszorították és ötödik lett. Szkladányi Csongor (DiákE-24kg) még elaludta az első meccsét, de legközelebb már biztos többet ki tud hozni magából, most a hetedik hellyel kellett megelégednie.

A Samurai lányok remekeltek, Rickert Zsófia (Diák B-41kg) magabiztos győzelmeket aratva lett aranyérmes, Kiss Virág(DiákA-32kg) nagyon szép technikákkal, két gyönyörű ipponnal gyalogolván a döntőbe, ahol egy figyelmetlenség miatt kapott csak ki és lett ezüstérmes. Újonc lányunk, Rovó Hanna(DiákC-40-kg) pedig megtáltosodva küzdötte végig a meccseit, ha így folytatja, hamarosan nagyon szép eredményeket érhet el! Brousil Dorka(DiákA-38kg) átesvén egy nehezebb csoportba maga alatt teljesített, ötödik lett, de a következő hetekben lesz alkalma még bizonyítani. A fiúk egyértelműen legnagyobb harcosa ma Brousil Zsolt(DiákC-36kg) volt, a sok edzésmunkának végre meglett a gyümölcse! Harcos, támadó judót bemutatvány végig uralta a meccseit, dobott, leszorított, végül csillogó ezüstérmet vehetett a nyakába. Aranyérmet hozott viszont Hadobás Zétény (DiákB-60kg), a tőle már megszokott természetességgel, bár az ő mezőnye most nem volt olyan erős. Száva Zoli (DiákA-54/60kg) szintén a nap meglepetése lett, egy súlycsoporttal feljebb indulván végigverte a mezőnyt, támadott, dobott, leszorított, végül a második helyet szerezvén meg a saját súlycsoportjának ellenfél nélküli aranyérme mellé. Lengyel Miksa (DiákB-38kg) súlycsoportja legkönnyebbjeként brilliánsan küzdött, csupán fizikailag volt gyengébb a későbbi győztesnél, a harci kedve, a technikai felkészültsége rendben volt. Megérdemelten vehette át a bronzérmet a korosztály legkeményebb súlycsoportjában. Lengyel Tas (DiákA-35kg) ma teljesen “bealudt” a meccsein, valahogy otthon hagyván a küzdési vágyát és a judotudását, így mindössze az ötödik helyet tudta megszerezni. Havasi Bálintot (DiákA-45kg) viszont a szerencséje hagyta el és a bírók hozzá nem értésével is meg kellett küzdenie. Első meccsét egyértelműen hozta, mégis az ellenfelét hirdették ki -bírói döntéssel-győztesnek. Az ellenfél szülei is csodálkozva jöttek hozzánk, hogyhogy nem a Bálint nyert? Második meccsén simán győzött, utána egy leszorítását és karfeszítését “néztek be” a bírók, nem indították el az időmérőt, majd nem vették észre a karfeszítés technikát (ez ippon lett volna), végül nyert a másik egy ajándék yukóval.

Összeségében elégedettek voltak a szakedzők a csapat eredményével, mert most elsősorban nem az éremgyűjtés volt a cél, hiszen több kilónyi érem lóg már a falakon, hanem inkább a “belerázódás”, az új technikák kigyakorlása volt a Samurai-osok feladata.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek!