Versenybeszámoló: 2013.12.13.

2013.12.13-án tartotta a Samurai Judo Club a szokásos évzáró Samurai Kupát és karácsonyi bulit, mely nagyon vidám, családias hangulatban telt, sok játékkal, nevetéssel és persze judóval. Mivel egyszerre már nem fértünk volna el már a nagyteremben sem, két csoportra osztottuk a klubtagokat. A kezdő ovis, kisiskolás gyerekek 16-17.30-ig mutathatták meg egy nyílt edzés keretében mindenkinek, mennyit haladtak ebben az évben, illetve játékos judo versenyben, ügyességi versenyben mérhették össze tudásukat, gyorsaságukat, erejüket. A haladó/versenyző csoport következett ezután, 17.30-tól egy bemelegítést, rövid játékos edzést követően bemutathatták nagyszerű versenyjudójukat is a jelenlévő apró judokáknak, szülőknek és hozzátartozóknak. Az edzők két csapatra osztották a versenyzőket (tudás és súlycsoportok szerint), majd következett az izgalmas csapatverseny. Mindenki kihozta magából a legjobbat, a versenyző lányok oroszlánként küzdöttek a fiúkkal, a fiatalabbak az idősebbekkel, kezdő versenyző lánykáink pedig példamutató bátorsággal és harciassággal kápráztathatták el a jelenlevőket.

Ezután következett az évértékelés, az ünnepélyes díjkiosztás sok-sok értékes ajándékkal. A Samurai Judo Club vezetői és szakedzői megköszönték mindenkinek ezt a gyönyörű, eredményekben, sikerekben, jókedvben és sok szeretetben gazdag évet. Elmondták, hogy minden egyes apró és nagyobb judokákra büszkék, amiért ilyen nagy lelkesedéssel, szorgalommal dolgoztak egész évben, a szülőknek, hozzátartozóknak pedig hálával tartoznak azért, hogy segítették a klub munkáját, nagyszerű háttérként támogatták a gyerekek sportolását, edzőtáborozását és versenyeztetését. Rengeteget fejlődött a Samurai az utóbbi időben, folyamatosan bővülnek az óvódás/iskolás tanfolyamos csoportok, a versenycsapat pedig betört az élvonalba, az ország legjobbjai közé. Elmondható, hogy az idén régiós szintű kis klubból országos szintű klubbá léphettek elő, ami csak ezzel a példaértékű hozzáállással és csapatmunkával történhetett meg. Ebben az évben megduplázták a tavalyi érmek számát, több, mint 152 érmet hoztak haza,( ebből 52 arany, 47 ezüst és 63 bronz) valamint 50 értékes pontszerző V.,VII helyet is begyűjtöttek. Az országos versenyekről pedig a 2012-es év két bronzérmét messze felülmúlták, idén 14(!) érmet szereztek az Országos Bajnokságokról, Magyar Kupáról és Országos Diákolimpiáról.

A 23 fős versenycsapat versenyeit, eredményeit évek óta “Dicsőségtáblán” vezetik, a pontszámítás minden januárban újraindul (összpontszámot is nyilvántartván), és nagy harc van a judokák között, ki nyeri az éves pontversenyt, illetve kik végeznek az “élbolyban”. 2013-ban a legtöbb versenyen a legeredményesebb diák korú versenyzőink sorrendben az alábbiak voltak: Havasi Bálint-156pont (16/14 érem), Rickert Zsófia-141 pont(15/14 érem),Hadobás Zétény-140pont (11/11 érem), Joó Máté-140pont (13/11 érem), Lengyel Miksa-129pont (15-10 érem), Sebestyén András-96pont (16/10 érem) és Kiss Virág-95pont (14/10 érem).

A legjobb Samurai-lány Rickert Zsófia lett, a legtöbb aranyérmet Hadobás Zétény hozta. Havasi Bálint pedig (bár év közben párszor lecsúszott a vezető helyről), szoros küzdelemben immár negyedszerre nyerte meg a Samurai Dicsőségtábla pontversenyét.

A gyermek korú (10 év alattiak) versenyében Kiss Patrik-45pont(5/5érem) végzett az élen, utána Brousil Zsolt-44pont (9/7érem), Sebestyén Zora-37pont(6/5érem) és Havasi Tamás-30pont (8/4érem) következtek a orban.

A Klub vezetői név szerint kihívták és értékes ajándékokkal (judo-feliratos márkás sporttáska, hátizsák, téli sapka, japán papucs, plüss állat) díjazták a legjobbakat. A Magyar Olimpiai Mozgalom és Kerékgyártó Kata támogatásának köszönhetően pedig minden egyes versenyzőnk értékes könyvjutalmat kapott, Simon Andrea:Részidők-című kiváló interjúkötetét olvasgathatják otthon a családok, hogyan is élték meg legjobb hazai sportolóink az olimpiai sikereiket.

A versenyzők szülei szintén nagyon kedves ajándékokkal és rövid beszéddel köszönték meg a klubedzők szakmai munkáját, odafigyelését és szeretetteljes nevelését.

Köszönetet mondtak név szerint: a “nagy öregnek”, Havasi Imre bácsinak, a “pótpapa” versenyedző Havasi Viktornak, a “jókedv felelős” utánpótlásedző energiabombának, Majoros Mónikának és a Samurai-ok “anyjának” és mindenesének, Fridrich Annamáriának. Közös ajándékuk igazán megható volt, egy gyönyörű, márkás fekete pólót kapott minden edző, a Samurai logójával és a hátán egy hozzájuk illő narancssárga felirattal: “I’am the grandfather/father/mother/fun factory of a judo team” (Egy judo csapat nagyapja/apja/anyja/jókedv felelőse vagyok.)

Ezután este kilencig tartó eszem-iszom, beszélgetés következett, vidám hangulatban zárván a VII. Samurai Kupát és karácsonyi bulit.