Versenybeszámoló: 2013.12.06.

2013.12.06-án péntek délután Mikuláskupán vett részt a Samurai Judo Club csapata az UTE küzdősport csarnokában, ahol több, mint 150 kis judós jött össze és küzdött egymással derekasan, az este kilencig tartó rendezvényen. Fiúk, lányok, egyes korosztályok összevont csoportokban dolgoztak, így nagyon izgalmas, szép meccseket is láthattunk. Örömteli volt számunkra, hogy 19 fővel képviseltethettük magunkat, és közülük 8 lány állt bátran a fiúkkal együtt a tatamira!

Úgy tűnik, szépen alakul a szamuráj lánycsapat és az utánpótlás is a klubunkban. Mivel ezen a versenyen az országos bajnoki érmeseink nem indulhattak, ők csak szurkolóként, segítőként jöttek társaikkal, így nagy csapat drukkolt az épp versenyben lévő apró szamurájnak. 8 kis judokánknak élete első versenye volt ez a Mikuláskupa, ők nagyon ügyesen, bátran álltak oda ellenfeleikhez, igyekeztek dobni, leszorítani, viselkedésükkel, hozzáállásukkal kiérdemelték a Samurai versenycsapatba való tartozást!

A nagyobbak, a gyakorlottabbak, a “profibbak” pedig szép meccseket, fényes győzelmeket vívtak, néha bizony egy hajszálon, pillanatnyi figyelmetlenségen múlt a végeredmény. Végezetül a 19 Samurai judoka 14 éremmel (4 arany, 7ezüst,3bronz) valamint 1 IV. és 2 V. és 2 VII. hellyel térhetett haza, ami csodálatos eredmény volt, így megkoronázták az év végét!

A szakedzők Kiss Patrik (2005. -24 kg) teljesítményét emelték ki leginkább, neki a legnagyobb létszámú (19 fő) súlycsoportban 4 gyönyörű győzelmet aratván aranyérmet sikerült szereznie!

A nagyobbaknál Lengyel Tas (2002. -35kg) és Kosdi-Kovács András (2001. -45kg) hozták a legjobb formájukat, három-három győzelemmel elsők tudtak lenni.

A szamuráj lányok közül Brousil Dorka (2002.-35kg) és Sebestyén Zora (2006.-24kg) munkája volt a legkiemelkedőbb, ők fiúkkal és egy évvel idősebbekkel összevonva küzdöttek. Dorka bronzérmet, Zozo pedig három győzelem, két vereséget követően egy nagyon értékes ötödik helyet szerzett.