Versenybeszámoló: 2013.11.03.

2013.11.03-án Százhalombattán a Városi Sportcsarnokban rendeztek meghívásos versenyt, Diák D,C,B,A és Serdülő korosztályokban. Az edzők az Országos bajnokságra készülvén gyakorlásként indították el a serdülő és a Diák c korosztályosokat, a diák A,B korúak pedig az év utolsó, levezető versenyeként küzdhettek egy jót.

A Samurai Judo Club 14 fővel indult a versenyen, a többiek sajnos betegség, családi programok miatt most nem tudtak eljönni. Az éremeső ezúttal sem maradt el, mert a 14 Samurai-os 12 érmet: 4 arany, 5 ezüst, 3 bronz, 1 negyedik és 1 ötödik helyet szerzett!

Az összevont Diák DE korosztályban a 2004-2005-ös születésűek indultak. Brousil Zsolt (-36kg) végre igazolta a belefektetett munkát, a sok gyakorlásnak, erőfeszítésnek meglett a jutalma. Magabiztosan, harcosan kezdett, támadott állásban, földön, volt elképzelése a szőnyegen, dobott, leszorított, egyenesen a döntőig gyalogolt. Ott régi ellenfelével került össze, akitől eddig kikapott, de most jobban összekapta magát, földharcban szépen kijött a leszorítás helyzetből, végül egy dobásértékkel veszített. Zsolti igazán megérdemelten vehette át az ezüstérmét! Sebestyén Zorka két évvel fiatalabb lányként állt oda a tatamira, fiúkkal összevont korcsoportba, de ez a kis bátor harcos semmitől sem félt. Nekiment a jóval idősebb, nagyobb ellenfeleknek is, végül a harmadik helyen végezvén. Havasi Tamás (27kg) sokat kihagyott az idén az iskolai úszásedzés miatt, de hiányzott neki a versenylégkör, ezért szerette volna kipróbálni magát. Az idősebb, rutinosabb ellenfelekkel teli hatalmas mezőnyben (20 fő) most az ötödik helyhez volt elég a tudása.

Diák C korcsoportban felkészítő mérkőzésként indultak a judokáink, hogy az apró finomításokra, esetleges hiányosságok kiküszöbölése lehetősége legyen a szakedzőknek még az országos bajnokság előtt. Lengyel Miksa(-36kg) a súlycsoport legkönnyebbjeként, de a legesélyesebbjeként kicsit talán túl magabiztosan állt oda a tatamira, az első meccsén elcsúszott egy yukóra, amit aztán sehogyan sem tudott kijavítani. Következő meccsén szépített, végül a második helyen végzett. Rickert Zsófia (-36kg) egy hetes betegségből felgyógyulván „visszaesett” a régi súlycsoportjába. Kihagyás ide-oda, Zsófi határozottan lépett a szőnyegre, esélyt sem adva ellenfeleinek. Tíz másodperceket sem töltött a szőnyegen, három gyönyörű ipponnal aranyérmes lett. Sebestyén András (-42kg) nem volt most a csúcsformában, fizikailag, technikailag hozta magát, csak a fejét hagyta otthon. Valahogy blokkolva volt a judója, az elődöntőben az utolsó pillanatban repült el egy válldobásban, pedig végig ő uralta a meccset. Végül szépíteni tudott s harmadik helyen végzett. Hadobás Zétény (-55kg) nem kímélte az ellenfeleket, két villámipponnal elintézte a dolgokat, aranyérmet szerzett. Ez a „Zétis” magabiztosság kell majd mindenkinek a magyar bajnokság küzdelmeihez is! Diák B korosztályban Lengyel Tas(-35kg) ellenfél nélküli aranyat kapott, de hogy megdolgozzon az érméért, elindult a maga 33.5 kilójával a 38kg-sok között. Itt remekül, bátran, akció dúsan judózván egészen a bronzéremig jutott! A döntőt csapattársával Joó Mátéval(-38kg) „vívta”, gyakorlatilag ellenállás nélkül „adta a meccset”, ahogy előzetesen ezt megbeszélték. Máténak ez a verseny tét nélküli, levezető meccsekként szerepelt a programjában, a kiválóan judózó, idén nagyszerű formát hozó judokánk 12 versenyéből tíz versenyen is dobogón állhatott! Most is csak egy hajszálon múlt az aranyérem, de az ezüst is szépen csillogott Máté szamuráj nyakában. Havasi Bálint (-45kg) is gyakorlómérkőzésként lépett a tatamikra, új technikáit kellett kipróbálnia versenyszituációban. Két ipponnal mutatta be, jó úton halad, az aranyérem pedig már csak a ráadás volt. Száva Zoltán (-60kg) továbbra sem volt képes tartani a súlyát, a majd 5 kilóval nehezebb ellenfeleivel pedig nem bírt, alig csinált valamit a küzdelemben, messze nem hozta a formáját, azt amit edzéseken, meg egy-két versenyen már láttunk tőle.

Diák A korosztályban Kosdi-Kovács András(-41kg) nagyszerűen indított, szép dobásakcióval legyőzte rutinosabb, magasabb övfokozatú ellenfelét, majd a korosztályos magyar bajnoki érmessel kapaszkodott össze. Andris bátran dolgozott, indított egy dobást is, de sajnos a földharc helyzetben elbambult egy pillanatra és kihúzták a karját. Következő mérkőzésén gyönyörű ippon dobással szépített, így ezüstérmet szerzett! Németh Norbert (54kg) ha lassabban is de biztosan fejlődik, négy mérkőzéséből egyet tudott nyerni, két szép dobásakcióval örvendeztetve meg mindenkit. Ez most a negyedik helyhez volt elég, de mint tudjuk, ebben a korosztályban és súlycsoportban minden nyert meccsnek örülni kell!

Serdülőknél Fazekas Péter (-55kg) egyre jobb formában judózik, ismét gyönyörű dobásokkal kápráztatta el a közönséget. Sajnos az utolsó dobásánál megsérült a lába, így végül ezüstérmes lett, de ez is nagyszerű eredmény volt! Ha így folytatja tovább Peti, akkor jövőre a serdülő A-ban már komoly esélyei is lehetnek!