Versenybeszámoló: 2013.10.13.

2013.10.13-án rangos nemzetközi versenyen vettek részt Ausztriában a Samurai Judo Club válogatott versenyzői. A 21.International Colop Masters Wels elnevezésű judo bajnokságon 11 ország (osztrákok mellett, többek között a német, holland, cseh, szlovén, magyar csapatok jöttek a legnagyobb létszámmal) 46 egyesületéből 335 judoka mérkőzött meg egymással U12, U14, U16-os összevont korosztályokban. A hatalmas mezőnyben nagy létszámú súlycsoportok jöttek össze, 20-24 fős mezőnyben kellett helyt állniuk a kis szamurájoknak.

A Samurai JC 13 fővel képviselte magát és 5 éremmel (2 arany, 1 ezüst, 2 bronz), 4 értékes ötödik, 2 hetedik és 2 kilencedik hellyel zárta a versenyt. A nagyszerű teljesítményt mi sem mutatja jobban, hogy az országok rangsorában Magyarország a harmadik helyen végzett, a 46 egyesületből pedig az előkelő 11. helyet foglalhattuk el. A harmadik legjobb külföldi csapatként büszkén hozhattuk haza a hatalmas méretű bronz csapat kupát, a fényesen csillogó érmek és a 2-3 nyert meccset is jelentő ötödik helyezések mellé.

A pontversenyt Ausztria két legerősebb tartománya, a több, mint kétszáz indulót felsorakoztató Felső-Ausztria és Salzburg nyerte, a magyarok keménykötésű kis csapata viszont megelőzte a legnagyobb külföldi csapatként érkező hollandokat, sőt a németeket, horvátokat, szlovénokat és a cseheket is.

Három U14-es versenyzőnknek ez a verseny csak “felkészülési edzőmérkőzésnek” számított, tekintettel arra, hogy ők fiatalabbak voltak a korcsoportjukban, illetve a hiányzásaik, sérüléseik miatt a versenyrutinjuk, a szőnyegbiztonságuk megszerzése volt a főcél. De szépen helyt álltak ők is, nem játszottak alárendelt szerepet, dobni is tudtak, tényleg csak a rutintalanságukon, apróságokon múlt, hogy nem végeztek előkelőbb helyen.

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek a szép eredményért!