Versenybeszámoló: 2013.04.07.

Vasárnap lezajlott a Dél-magyarországi régió regionális diákolimpiája Pakson, ahol több, mint 300 versenyző, (közel 30 egyesületből) mérkőzött meg egymással. Erős verseny volt, a legkisebbektől a serdülőkig (8-14 év) minden súlycsoportban 4-15 indulóval. A nagy vidéki egyesületek mellett (Paks, Szeged,Baja, Szolnok,Szekszárd, Kaposvár, Gemenc stb.) ,mellett több budapesti erős egyesület is képviseltette magát,így sok olyan versenyzővel találkozhattak a mieink, akikkel eddig még nem mérkőztek, illetve revansot vehettek régebbről ismert ellenfeleiken. A Samurai Judo Club 12 fővel tudott kiállni és remek teljesítményével zárta a napot, sok kemény meccset követően végül 12-ből 8 érem született, és 4 pontszerző helyezés!

Több sérültünk, betegünk sajnos most nem tudott indulni, illetve a gyermek korosztályt sem indítottuk ezzel az alkalommal, nekik majd jövő héten lesz lehetőségük kipróbálni magukat ismét. De a “nagyok”, a Diák ABC korosztály és a serdülőnk igazán kitettek magukért.

A szamuráj lányok egy arany (Rickert Zsófia-DiákC-36kg) egy ezüst (Kiss Virág-DiákB-30kg) és egy bronzéremmel (Brousil Dorka-DiákB-33kg) büszkélkedhettek, hárman három éremmel térhettek haza! Zsófi nagyon szorgalmasan edz, és végre beért a gyümölcse, magabiztos versenyzésével végül felállhatott a dobogó legfelső fokára! Virágot “vadvirágnak” becézik mostantól a társai, mert a maga 28 kilójával a nálánál rutinosabb, erősebb ellenfeleket is harciasan támadta és verte meg, mindössze egy rutintalan befordulásnak köszönhetően csúszott le az első helyről. Dorka az első meccsén még “elaludt”, de aztán kellően felpaprikázva esett neki a következő ellenfélnek, akit több dobással is megdobott (közöttük a kedvenc fejenát-dobással), de sajnos a bírók nem adtak rá értéket, így végül egy hajszálon múlott az ezüstérem.Ám szépen dolgozott Dorka ezen a meccsen, így megérdemelte a bronzérmét.

A fiúknál a Lengyel testvérek kapták megint a legtöbb ellenfelet (11-12 induló volt a súlycsoportjukban!), kemény meccseket tudtak vívni, Tas(DiákB-33kg) két nyert és 2 vesztett küzdelmet követően a hetedik helyen, Miksa(DiákC-30kg) pedig három nyert és 2 vesztett meccsel a harmadik helyen végzett. A Lengyel srácoknak van rendre a legnehezebb dolguk, hiszen míg más súlycsoportokban 2-3 győzelemmel aranyérmet kapnak a versenyzők (a kevesebb induló létszám miatt), nekik hasonló győzelmi mérleget követően “csak” bronz vagy pontszerző hely jut. De szerencsére nagyon eltökélt a két testvér, így biztosan egyre többször jutnak el a dobogóig, annak akár a legfelső fokáig.

Sebestyén András(DiákC-39kg) egy rosszul sikerült akció miatt az első meccsét elvesztette, de utána szépen egyenlített és magabiztosan győzött a küzdelem során. Joó Máté(DiákB-38kg), bár a súlycsoportja legkönnyebjének számít a maga alig több, mint 35 kilójával, nagyszerűen küzdött, harciasan, aktívan állásban és földön egyaránt. Nagyon jó ütemben és jó irányban fejlődik, vigyázzatok kedves 38 kg-osok, Máté nevét (bár csak névrokona az olimpikon Joó Abigélnek) hamarosan mindenki félve ismerni fogja! Havasi Bálint (DiákB-41kg) kezd visszatérni régi “Bálintos” harcmodorához, rendre dobálgatta ellenfeleit a mérkőzésein, földön és állásban is veszélyes ellenfélnek bizonyult. A döntőbe jutás során végre visszavághatott szegedi ellenfelének, akitől tavaly ilyenkor kapott ki. Sajnos a döntőben az utolsó fél percben kihagyott a koncentrációja és “beleszaladt” bajai ellenfelének válldobásába, így hiába igyekezett szépíteni, már kevés volt az idő számára. Száva Zoltán(DiákB-55kg) viszont teljesen maga alatt teljesített, míg állásban egészen jól védekezett, végül szinte “belefeküdt” a leszorításokba, mindig így vesztve el a mérkőzéseit. Neki most az edzésmunka hatékonyabb és koncentráltabb elvégzésére van szüksége, illetve az erősítő programot is elkezdheti, hogy jobban tudja irányítani a saját, illetve az ellenfele mozgását. Németh Norbert(DiákA-55kg) továbbra is felveszi a kesztűt és nem hagyja magát, harcosan és koncentráltan küzdött. Sajnos az első meccsen egy rosszul indított fejenát-dobás után végül leszorították, ám a következő meccsén szépíteni tudott, magabiztosan győzött. Végre elhiszi magáról, hogy bizony van keresnivalója a versenyjudóban és alkalmazza az edzések során tanult dobástechnikákat. Rickert Ferenc(DiákA-45kg) otthon hagyta a (Kiskőrösön megtapasztalt) harcos kedvét, nem volt formában. A keretedzésekre bizony szüksége van Ferinek, hogy ott küzdeni tudjon az erős, rutinos ellenfelekkel, így a versenyeken is magabiztosabban állhat majd oda.

Fazekas Péter(Serdülő-50kg) hosszabb kihagyás után most visszatért a versenytatamikra és küzdőszellemével, kitartásával bizony jól meglepte az ellenfeleit! A maga flegmatikus harcmodorával és remek judotechnikai felkészültségével három(!) nyert meccsel büszkélkedhetett a nap végére és csak hajszálon múlt a bronzérme is. Vezető pozícióból szorították le kicsivel a vége előtt, de elmondhatta magáról, hogy ezen a versenyen senki nem tudta őt megdobni! A földharc gyakorlást kell erősíteni Péternél, hiszen ebben a korosztályban van már karfeszítés és fojtás is, itt némi lemaradás van Petinél, melyet mielőbb pótolni kell!

12 főből 8 érem; 2 arany, 4 ezüst, 2 bronzérem született, 1 negyedik, 2 ötödik és 1 hetedik helyezés!

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek a gyönyörű érmekért!