Versenybeszámoló: 2013.03.24.

Kedves Judokák, kedves Szülők!

Vasárnap lezajlott a közép-magyarországi régió regionális diákolimpiája Kiskőrösön, ahol 200 versenyző, (20 egyesületből) mérkőzött meg egymással. Jó szervezéssel, tágas csarnokban, majorett és táncbemutatókkal tarkított verseny volt, a legkisebbektől a serdülőkig (7-14 év) minden súlycsoportban 4-8 indulóval. Ebben a régióban most először rendeztek ilyen versenyt, így sok olyan versenyzővel találkozhattak a mieink, akikkel eddig még nem mérkőztek. Mivel itt nem csak a korosztályos megyei és országos bajnokok indultak, így a rutinszerzésre kiváló lehetőséget kaptunk, judokáink tovább gyakorolhatták, finomíthatták versenytechnikájukat.

A Samurai Judo Club 15 fővel tudott kiállni és eddigi legjobb teljesítményével zárta a napot, ,sok kemény meccset követően végül 15-ből 14 érem született, és 1 ötödik helyezés!

Három újoncot is avattunk ezen a versenyen (Szőke-Máté Gergő, Kiss Patrik, Kiss Virág), ők fantasztikusan szerepeltek, bármelyik profi versenyző irigyelhette volna küzdőszellemüket és nyerni akarásukat. Csodálatos ipponokkal, igazi szamuráj harcosként álltak oda a szőnyegre!
Szintén a szamuráj hölgyek kitartását és önuralmát mutatta Rickert Zsófi, aki fájós lába dacára az egy súlycsoporttal feljebb lévő lányok között tudott diadalmaskodni.

Havasi Bálint és Poós-Máté Dániel ismét az aranyért küzdöttek egymással, izgalmas, remek meccsen. Dani veszélyes „nagybelső” indításait végül Bálint egy kontradobással tudta védeni és ezzel nyert, de szép küzdelmet láthattak a résztvevők két kiváló „Samurai-os” judóstól!

Kosdi-Kovács András és Rickert Feri is harcosan küzdöttek egymás ellen, Ferit még a fogletörése sem tántorította el a győzelemtől. Andris pedig két dobást és egy szép karfeszítést hajtott végre a következő (döntő) meccsén, így méltán kaphatta meg az aranyérmet.

A Lengyel testvérek is szépen dolgoztak, mindketten nyertek meccseket, bár Tasnak volt a nehezebb dolga, hiszen nála volt a legtöbb induló. Miksa épphogy lecsúszott az aranyról, reméljük legközelebb felállhat a dobogó tetejére! Technikailag mindketten sokat fejlődtek, de az edzésmunkájuk még messze nem jött ki a versenyeiken, ők sokkal többre képesek!

Száva Zoli ez első meccsén még aludt,pedig verhető volt az ellenfele. A másodikon már összekapta magát és könnyedén nyert így megérdemelte az ezüstérmét.

Német Norbert fejlődött a legtöbbet önmagához képest, komolyan, igazi harcosként állt oda a tatamira. Gyönyörú ipponnal nyert, majd a döntőben is csak a rutintalansága miatt veszített, saját indításába esett bele.

Szigeti Csabi a serdülők között diadalmaskodott, három egyértelmű, gyönyörű győzelemmel begyalogolt az aranyéremig. Összpontosítását, fegyelmezett judóját mindenki elé példaként állíthatjuk.

A Havasi fiúk közül Bálint aranya mellé Marcell egy ezüstöt, Tomi pedig bronzot hozott, így a család boldogan térhetett haza a dobogós gyerkőcökkel.

Összességében mindenkiről pozitívan nyilatkoztak a szakedzőink, aktív, technikás judót mutató judokáink vannak, akik dobni és győzni akartak. Végül a nap hősének egyértelműen a két apró szamurájt, Szőke-Máté Gergőt és Kiss Patrikot nyilvánították.

15 főből 14 érem; 5 arany, 5 ezüst, 5 bronzérem született, illetve 1 ötödik helyezés!

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek a gyönyörű érmekért!