Versenybeszámoló: 2012.06.02.

A Samurai Judo Club fennállásának első Országos Diákolimpia döntőjén vett részt 2012.06.02-án, Cegléden. Mivel ez az év legnagyobb szabású diák bajnoksága, minden megyei bajnok részt vett a döntőben, valamint eljöttek a nagy létszámú, neves judo iskolák versenyzői, illetve az ország legjobb judokái. A 465(!) fős rekordszámú, rendkívül erős mezőnyben, 20-22 fős súlycsoportokban küzdhettek a Samurai-os kis csapat tagjai. Mind a 9 judokánk méltó ellenfelekként álltak föl a tatamira, sokszor bizony hajszálon múlt a győzelem. Öten (1 vagy több) meccset is tudtak nyerni, hárman pontszerzők voltak, ketten pedig a dobogóra állhattak! Ez azt jelenti, hogy a Samurai Judo Club megszerezte fennállásának első két dobogós Országos Diákolimpiai Bajnoki címét!

Diák C korosztályban Joó Máté (33kg) bronzérmes lett, a technikai fejlődés mellett nála a „fejben fejlődés” is látható volt, szépen hozta a szőnyegen az edzője elképzeléseit, sőt, látszott rajta, hogy vannak saját megoldásai is, melyeket eredményesen alkalmazott. Egy vereség és négy győzelem volt a mérlege, ami nagyszerű teljesítmény!

Ruczek Zsombor (33kg) vezetésre állt az első meccsén, majd a vége előtt valamivel „beleszaladt” egy dobásba, és sajnos kikapott. A harci tűz most egy kicsit hiányzott Zsombiból, de a technikai tudásvágy és a szorgalom nagyon erős benne, így a következő versenyén remélhetőleg ismét visszatérhet a dobogóra…

Molnár Milánnak (33kg) sajnos most nem sikerült úgy a versenyzése, ahogy szerettük volna. Valahogy, mintha fejben már előre „lejátszotta” volna a küzdelmet, nem csak a tűz, az elképzelés sem volt jelen a mozgásában, pedig egy nagyon tehetséges és szorgalmas judokánkról van szó, aki az edzéseken az egyik legjobban teljesítő versenyzőnk. Ezen kell közösen dolgoznunk, mert Milánban benne van a „bajnoki” reménység.

Klemán Krisztián (36 kg) egy győzelem, két vereséggel zárta a bajnokságot, így lett IX.helyezett. Ügyesen küzdött, ám erős, rutinos ellenfeleket kapott, amikor is egy pillanatnyi „kihagyás” már egy ipponba kerülhet. A szép győzelmét követően Krisztián is az „elbambulás” miatt csúszott el, egy bokadobás és egy leszorítás vetett véget a küzdelmének. Havasi Bálint (39kg) kezdetben nem mutatott túl jó formát, már fáradtan érkezett versenyre a kétnapos osztálykirándulás, buli és némi hasfájást követően…De aztán összekapta magát, sikerült túllépnie a saját árnyékán és a bronzéremig menetelt. Egy vereség-négy győzelemmel igazán büszke lehet a teljesítményére!

Poós-Máté Dániel (39kg) sem hozta a múlt versenyen látott formáját, a harci kedvét valahogy otthon hagyta. Pedig bíztatóan küzdött állásban, ám földre kerülésnél kissé „elaludt” és leszorították. Ha egy picit jobban „felpörög” a tatamin, akkor ismét dobogós lehet! A szorgalma meg van hozzá, a lelki hozzáálláson kell még javítani, no meg a technikákat csiszolgatni, hogy végre higgyen magában.

Diák B korosztályban Kosdi-Kovács András (41kg) remekelt az első meccsén, villámgyors ipponnal győzött. Utána sajnos két kontrába is belefutott, amikor is hajszálon múlott, kié is lesz végén a dobásérték. Végül elvesztette a mérkőzését, de derekasan végig küzdötte a versenyt és IX.helyezett lett. Andrisnál a kontraakciók kigyakorlása sokat lendíthet majd az eredményességen, mert a harci kedvet, technikai tudást és szorgalmat tekintve ő az élen jár.

Majoros Zoltán (50kg) keményen összekapaszkodott ellenfeleivel, egy yuko értékkel vezetett is egy ideig, ám a végén egy kontraakcióban kikapott. Nála még a rutintalanság a fő probléma, de ez versenyről versenyre egyre kevésbé fog gondot okozni. Ha sikerül őt „felbosszantani” a küzdelmek elején, olyanná válik, mint egy gyorsvonat. Megállíthatatlan.

Diák A korosztályban Fazekas Péter (41kg) pontszerző VII.helyen végzett, két győzelem két vereség lett a mérlege. Amilyen hirtelen „bajnoki” megvillanásai és gyönyörű mozdulatai vannak Petinek, ugyanolyan hirtelen el is tud esni egy-egy dobásban. Kétszer is eredményes volt földön, nagyszerűen alkalmazta a karfeszítéses technikákat, melyet ebben a korcsoportban már lehet használni. Ám utána sajnos a korosztályos magyar bajnokkal került össze és vele szemben veszített. De semmi gond, jön még a mi Péterünk utcájába más bajnok, akinek már nem lesz ilyen szerencséje…