Versenybeszámoló: 2012.04.22.

A Samurai Judo Club az idei év első vidéki Diákolimpiáján és régiós diák/ serdülő versenyén vett részt 2012.04.22-én, Pakson, a magyar judó egyik fellegvárában, az ASE küzdősportcsarnokában. Ezúttal is eljöttek a nagy létszámú, neves judo iskolák versenyzői, illetve a régió vidéki judokái, 27 egyesületből, 320-an, így kifejezetten erős, nagy számú mezőnyben küzdhettek a Samurai-os kis csapat tagjai. Mind a 20 judokánk méltó ellenfelekként küzdött, sajnos tíz versenyzőnk betegség és egyéb okok miatt ezúttal nem tudott eljönni, ők majd legközelebb bizonyíthatnak.

Az „éremeső” most sem maradt el, 2 arany, 4 ezüst, 8 bronz érmet és 2 db. V.helyezést hozhattunk el, ami nagyon jó eredménynek számít, országos szinten is! Jó volt hallani az ellenfeleink edzőitől, születől, egy-egy küzdelem előtt, hogy „hú, szamurájossal fogsz menni, ezek nagyon ügyesek, figyelj oda!”- és hasonló mondatokat…

Diák D/E korosztályban összevontan küzdöttek a 2004-2003-as gyermekek, itt a Samurai-os 4 főből két arany, 1 ezüst és 1 bronzérem született! A legnagyobb bravúrt a pillesúlyú Müller Áron(20 kg) követte el, aki két súlycsoporttal feljebb(!), 24 kg-ban két gyönyörű iponnal győzedelmeskedett és aranyérmes lett! Sebestyén András(36 kg) ismét magabiztosan odaállt ellenfelei elé, villámgyors iponokkal maga mögé utasított mindenkit, majd felállhatott a dobogó legfelső fokára. A „Szamurájos”lányokat ezúttal Poós-Máté Kamilla(30kg) képviselte, aki igazi kis amazonként harcolt, kétszer is győzött és ezüstérmet vívott ki magának. Lengyel Miksa(30kg) a kezdeti megilletődöttség után megrázta magát, és két győzelemmel egészen a harmadik helyig jutott.

Diák C korosztályban Havasi Bálint(39kg) is összekapta magát az előző heti versenye után és három villámgyors iponnal a döntőig menetelt. Ott nagy meccset vívott a szegedi bajnokkal, majd hajszál híján kikapott, de erre a szép ezüstéremre is igazán büszke lehet!Ruczek Zsombor(33kg) kisebb hullámvölgyet követően végre felállhatott a dobogó második fokára. Remek, higgadt versenyzéssel, szép technikai megoldásokkal dolgozott, látszott a heti négy edzés munkája, a kitartó szorgalom meghozta a gyümölcsét!Müller Ádám(30kg) egy szép győzelmet követően szintén túl tudta tenni magát az elődöntő vereségén, koncentrált figyelemmel és szép akcióval vívta ki magának a harmadik helyezést. Joó Máté(33kg) bronzéremmel tért vissza a versenyzéshez, rengeteget fejlődött technikailag, a szorgalmas edzésmunka nála is beért. Száva Zoltán(50kg) az első meccsét elbambulta, de aztán felrázta magát és szép iponnal nyert, végül a harmadik helyen végzett.Klemán Krisztián(36 kg) súlycsoportot váltott, de ez nem tartotta vissza, gyönyörűen küzdött. Vitatható bírói döntéseknek köszönhetően sajnos a döntőbejutás során kikapott, így végül ötödik lett. Lengyel Tas(30kg) is izgult az első meccsen, de a vereséget követően magára talált, nyert, majd a bronzért való küzdelemben kikapott és hetedik helyen végzett. Molnár Milán(36kg) a súlycsoport legkönnyebbjeként küzdött derekasan, sajnos most nem sikerült a dobogóra kerülnie, kilencedik lett. Poós-Máté Dániel(39kg) egy szegedi bajnokkal került össze rögtön az első meccsén, majd az ellenfele kikapott így Dani nem tudott a vigaszágon javítani. Sajnos, ha nem körmérkőzés van, akkor ez előfordul, de reméljük a következő versenyen ismét megmutathatja harcos oldalát.

Diák B korosztályban az „ezüstös” fiúnk, Kosdi-Kovács András(41kg) remekelt, két gyönyörű iponnal jutott a döntőig, ahol hajszál híján, a hosszabításban kapott ki egy yukóval. Majoros Zoltán(50kg) is elővette oroszlánkarmait, két szép győzelemmel bronzérmes lett. Németh Norbert(50kg) a súlycsoport legkönnyebb és legkisebb tagjaként küzdött derekasan, szép iponnal győzedelmeskedett, majd bírói döntéssel épp, hogy kikapott, végül ötödik lett.

Diák A korosztályban három fiúnk(Fazekas Péter-41kg, Havasi Marcell-35kg, Mayer Bátor-60kg) három bronzéremmel térhettek haza. Közülük Fazekas Péter szerepelt a legjobban, két gyönyörű iponnal örvendeztetett meg bennünket, és hajszál híján múlt, hogy nem ért el jobb helyezést.

Serdülő korosztályban Szigeti Csaba(50kg) indult a Samurai Judo Clubtól. Ügyesen, bár kicsit kevés „tűzzel” küzdött, de így is megállította a nála rutinosabb, tapasztaltabb ellenfeleit. Végigharcolta a meccseit, sajnos végül nyernie nem sikerült, pedig nem voltak jobbak nála a többiek. Reméljük legközelebb nagyobb szerencsével jár.