Versenybeszámoló: 2012.02.04.

2012.02.04-én szombaton került sor az idei év elsõ megmérettetésére a Samurai Judo Club versenyzõi számára.Több, mint 200 judoka küzdött egymással diák korosztályokban, különbözõ súlycsoportokban. Egyesületünk 16fõvel képviseltette magàt, a többi kis judósunk sajnos betegség, utazás, illetve egyéb okok miatt nem tudott aznap versenyezni. Kiváló eredményekkel büszkélkedhetünk, 3 arany,3 ezüst,4 bronz , 2 ötödik és 2 hetedik hely boldog tulajdonosai lettek a “szamurájos” judokák!Ezzel az érem és pontesõvel most már bátran a legjobb judóegyesületek közé számíthatjuk magunkat!

DiákE,D:Sebestyén Andris(33kg) élete elsõ judós aranyérmét szerezte meg, remek versenyzéssel és hozzáállással. Ha így folytatja, bátran pályàzhat a házi dicsõségtábla elsõ helyeire is!Müller Áron(22kg), mint a legfiatalabb és legkisebb szamurájos, a kezdeti álmosságát leküzdve harciasan esett neki az ellenfeleinek és bronzérmes lett. Ha idõben felébred, Áronnál legközelebb már talán az aranyéremre is számíthatunk! Rickert Zsófi(33kg) az újoncok közé számít és nagyon nehéz dolga volt, ám élete elsõ judóversenyén bátran odaállt a verseny legnépesebb mezõnyében, ahol a fiúkkal együtt kellett küzdenie. A rutintalanság és technikai hiányosságok miatt csak 9.helyezett lett, de elindult egy hosszú úton, mely -Zsófi tehetségét,hozzáállását figyelembe véve-a dobogó felsõ fokaira vezethet.

DiákC,B,A:Müller Ádám(30kg) nagyon összeszedetten,okosan judózott,minden ellenfelét maga mögé utasítva, három gyönyörű gyõzelmet követően végre felállhatott a dobogó legfelsõ fokára!Reméljük, a továbbiakban sem adja alább! Havasi Bálint(39kg)új súlycsoportban indult,50dkg-mal átesett, így idén ebben a kategóriában fog versenyezni. Szerencsére nem rettent meg a nála nehezebb és erõsebb ellenfelektõl, három nyert meccs után aranyérmes lett. Remek taktikai és küzdelmi hozzállással versenyzett, a döntõt példul az utolsó fél percben hozta vissza wazaari hátrányból, egy juko, majd rá pár másodpercre egy wazaari dobással. Klemán Krisztián(33kg) is szamuràjoshoz méltóan judózott,csodálatos ipponokkal menetelt a döntõig, ahol egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt végül kikapott, de büszke lehet a csillogó ezüstérmére is! Száva Zoltán(50kg) és Majoros Zoltán(55kg) újoncok a versenycsapatunkban, de õk is öregbítették a Samurai Judo Club hírnevét, egy-egy ezüstéremmel. Tapasztalatlanságuk volt csak az akadálya annak, hogy nem lett még fényesebb az érem. Kosdi Kovács András(40kg) a bronzérmeit gazdagította egy újabbal, szép akciói további sikereket sejtetnek nála. Talán, ha fejben egy kicsit jobban ott lenne a tatamin, és az edzéseken megszokott harciasságát is behozná magával, akkor legközelebb a megérdemelt aranyérmét is bezsebelhetné végre. Majer Bátor (60kg) is kezd belejönni a versenyzésbe, három küzdelemből egyet szépen nyert, és ez a harmadik helyre volt elegendő. Havasi Marcell(34kg) is a bronzérmet akaszthatta a nyakába, bár az ő harciassága most hiányzott a kelléktárából. Reméljük legközelebb nagyobb lendülettel versenyzik majd. Joó Máté(33kg), Rózsa Barnabás (40kg) és Fazekas Péter(41kg) egyaránt pontszerző helyen, V. helyen végeztek. Máté és Barnabás egy-egy gyönyörű ippon győzelemmel örvendeztettek meg minket, Peti sajnos messze nem hozta az edzéseken megszokott formáját, nála ez még megoldásra váró feladat lesz. Letoha József (30kg) újoncként lépett a tatamira, ügyesen küzdött, ám végül az ellenfelei rutinosabbnak bizonyultak nála, hetedik helyen végzett. Nála is elmondható, hogy bizony túl kell esni a „tűzkeresztségen”, a versenyzés kezdeti izgalmain, a versenylázon, aztán pedig nagy esély van a még eredményesebb versenyzésre, hiszen Józsi is egy nagyon tehetséges, ügyes judósunk. Ruczek Zsombor(33kg) szintén hetedik lett, erős ellenfeleket kapott, a későbbi arany, illetve bronzérmestől kapott ki, sajnos vitatható bírói döntéssel. Szerencsére Zsombi emelt fővel viselte a vereséget és szép judó versenyzésével mindenképpen a szamurájos hírnevet erősítette, még ha most nem is állhatott fel a dobogóra. Zsombi szorgalmát és hozzáállását tekintve erre hamarosan újra sor fog kerülni.

16 főből 10-en dobogóra állhattak, 5-en pedig pontszerző helyen végeztek!

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő edzőknek!