A zen do karateről

Mi a Zen Do?

Gyakorlásaink fizikai alapját a tardicionális okinawa-te egyik legkeményebb ága, a Shobukai Karate-Do adja, amelyet Réti István Mester, a Zen Do alapító nagymestere személyesen Sadaharu Fujimoto Senseitől, a stílus 8 danos vezetőjétől tanult az 1970-es években, fél évtizedig, Tokyoban.

Az azóta eltelt években Ré minden lehetséges harcművészeti irányzatot tanulmányozott, és a tradíciókat megőrizve, létrehozta – az International Karate-Do Shobukai támogatásával – saját rendszerét, a Zen Do-t, ennek egyik iskolája a Yin-Yang Dojo a Budai BUDO Centrumban.

1984-ben alapított klubunk nem vesz részt versenyeken, tevékenységüket leginkább életmód-karateként határozzuk meg – több harcosunk 28 éve gyakorol együtt!

Edzéseinken (h-sz-p: 18.30-20.00) az önvédelmi céllal gyakorolt pusztakezes harcmodor mellett foglalkozunk bo (bot, 182 cm), jo (bot,128 cm) nunchaku technikákkal, ám ami szinte minden alkalommal része a gyakorlásnak: tradicionális szamuráj kardforgatást tanulunk, több harcosunk már fokozatokat is ért el e téren.

Örömmel látunk minden érdeklődőt, aki kíváncsi, mit nyújthat számára egy ilyen klub,a jó társaság.